Kárász Róbert múlt hét pénteken, egy parasztház padlásterére próbált feljutni, amikor négy méterről a földre zuhant. A siófoki kórházban alapos kivizsgálást követően kiderült, egyetlen csontja sem tört el, azonban bal karját rögzíteni kellett. A Borsnak részletesen mesélt a történtekről.

Az orvosok csodálkoztak

Még most is kínzó fájdalmaim vannak, de hősiesen és férfihoz illő módon küzdök vele – kezdte a tévés. – Erős gyógyszereket írtak fel a siófoki kórházban. Türelmes vagyok, mert tudom, egy ilyen zuhanást csak kevesen úsznak meg ennyivel. Még az orvosok is rácsodálkoztak, hogy nem tört a csontom. Hiszem, hogy az angyalok vigyáztak rám, és a Jóisten is velem volt – mondta.

A műsorvezető pihenésre indult lányaival, amikor a Balaton déli partján menet közben nézte meg azt az ingatlan, ahol a baleset érte. A parasztház padlásterét szerette volna megnézni, egy vasba próbált kapaszkodni, amikor az kicsúszott a gerendából.

„Elviselhetetlenül fáj a derekam”

Az ingatlanost magam elé engedtem, hogy lássam, hova lép. Minden mozdulatát követtem, míg ő feljutott a padlásra, nekem már nem volt ilyen szerencsém. A vas a kezemben maradt, és háttal lezuhantam. Az esés közben végig arra koncentráltam, ha törik, ha szakad, valahogy ki kell támasztanom magamat a kezemmel. Olyan volt, mint egy örökkévalóság, és lepergett előttem az életem filmje. A becsapódás pillanatára azonban nem emlékszem. A következő pillanatban már azt éreztem, elviselhetetlenül fáj a derekam, a farokcsontom és a kezem. Attól féltem, hogy eltörött a gerincem, és még fekve ellenőriztem, mozognak-e a lábaim, nem sérült-e meg az arcom és a fogaim. Csak ezt követően, és nagyon nehezen tudtam felállni a földről – emlékezett vissza.

Kárász Róbert a héten még a Balatonnál gyógyul, de úgy tervezi, hétfőtől visszaáll dolgozni, de tudja, hosszú még az út a gyógyulásig.

Időre lesz szüksége

Még nem tudom, milyen kezelések várnak rám, de gyógytornára biztosan szükség lesz ahhoz, hogy a bal karom újra a régi legyen. Az a szerencse, hogy a jobb kezemmel sok mindent meg tudok csinálni, de kicsit megnehezíti az életemet.