Kammerer Zoltán nagy fába vágta a fejszéjét, amikor úgy döntött, beköltözik a TV2 sikerműsorának helyszínéül szolgáló farmra. Sydney és Athén olimpiai bajnokával a Farm VIP forgatásán találkoztunk, ahol Demcsák Zsuzsa műsorvezetésével, csapattársai oldalán, Gáspár Zsolti gazda irányítása alatt igyekszik helytállni a XIX. századi körülmények között, a kalandreality idei évadának szereplőjeként. A világklasszis kajakozó számára egyfajta lelki utazás ez a kaland, melynek végén reményei szerint sikerül elengednie imádott sportágát és készen áll majd a versenysport nélküli életre. A Bors a műsor forgatásának helyszínén beszélgetett Kammerer Zoltánnal, aki nemrég még a most zajló tokiói olimpiára készült.

Az olimpiára készült, amikor felkérték a tévéműsorra Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Az olimpiára készültem, amikor jött a telefon a TV2-től. Döntést kellett hoznom és ehhez valamelyik kezemet meg kellett harapnom. Sok vívódás után akkor vállaltam el a szereplést, amikor éppen elkezdődött a felkészülés az olimpiára. Igaz, nem is kerültem be a csapatba, de matematikai esélyem még volt rá, hogy ott legyek Tokióban. Végül beigazolódott, hogy jól döntöttem, hiszen a csapat így is, úgy is nélkülem utazott volna, mint kiderült – kezdte a Borsnak Kammerer, akiben már egyébként is rég érlelődött, hogy három évtized után távolabb kerüljön szeretett sportágától.

Minél távolabb akartam kerülni attól a közegtől, amiben az elmúlt 34 évemet töltöttem és ahol minden az olimpiáról szól. Nem azért, mert savanyú a szőlő, csak egyszerűen át akarom állítani az életemet és ehhez szükség van a távolságra. A Farm VIP remek lehetőség számomra, hiszen kilencéves koromig minden nyáron a nagyszüleim tanyáján voltam, ahol ők gazdálkodtak és állatokat tartottak. Pont úgy, ahogy most itt mi is tesszük – magyarázta a sportlegenda, akinek nem fáj a szíve a kihagyott olimpia miatt.

– Egyfajta lelki Camino ez számomra. Ha nem itt lennék, akkor valószínűleg ülnék a kajakos haverjaimmal, néznénk a versenyeket, elemezgetnénk a futamokat, és nyilván fájna a szívem. Ezzel szemben most minden percben el vagyok foglalva, nem érek rá sajnálni magam – nyilatkozta Kammerer Zoltán, majd elnézést kért és elindult az állatok felé, akik már türelmetlenül várták a jussukat, amit, ha úgy alakul, még egy darabig a klasszis sportoló szervíroz számukra.