Mások eközben egészen különböző utakon járnak, és sokszor csak a véletlennek köszönhető, hogy kibontakoztathatják a tehetségüket.

Összeállításunkban olyan külföldi és honi sztárokat gyűjtöttünk össze, akiknél szintén nem volt egyértelmű, hogy a hírnév útjára lépnek.

D. Tóth Kriszta a napokban vallotta be, hogy diszgráfiás, vagyis írászavarai vannak. Jóllehet, a diszgráfia nem betegség, csupán egy tanulási zavar, az újságírónő a hatalmas kitartásának köszönheti, hogy mégis olyan hivatást választhatott, amiben fontos szerepet kap az írás.

D. Tóth Kriszta Fotó: DFP

Morgan Freeman

A népszerű színész korábban vadászpilóta akart lenni, jó ideig szolgált is az amerikai légierőnél. Végül a Hello Dolly című musicalben szerepelt, és ekkor magával rántotta őt a siker és a csillogás lehetősége. A többi pedig már történelem: tucatnyi díj és közel száz hollywoodi sikerfilm köthető a nevéhez.

Morgan Freeman Fotó: AFP

Tim Allen

A Golden Globe-díjas színésznek fiatalon nem voltak nagyratörő vágyai: a főiskolás évei alatt drogdílerkedett, végül azonban egy reptéren lebukott, és két év négy hónapot ült. Később rádiós akart lenni, majd komikusként lépett fel klubokban: 1991-ben megtörtént a várt áttörés, szerepet kapott a Házi barkács című szituációs komédiában, ami által világhírűvé vált.

Tim Allen Fotó: AFP

Gesztesi Károly

Az idén januárban elhunyt színész kezdetben nem is tudta, mennyire tehetséges prózában. A Bartók Zeneművészeti Szakiskolába járt fagott, zeneszerzés, trombita és zongora szakra. Ott tanult, amikor a nagymamája javaslatára jelentkezett a Nemzeti Színház stúdiójának színészképzésére, jóllehet, addig jóformán semmiféle kapcsolata nem volt a színházzal. A művészvilág ezen részének életvitelét azonban hamar elkezdte élvezni, onnantól pedig nem volt megállás: sikeres és elismert színművész vált belőle, aki legendás orgánuma miatt örökké felejthetetlenné vált a közönség számára.

Gesztesi Károly Fotó: Nemzeti sport

Kulcsár Edina

A világ második legszebb lányának választották 2014-ben, pedig közel járt ahhoz, hogy csupán a közvetlen környezete legyen tisztában a szépségével. Kulcsár Edina elvégzett egy iskolát, és műkörömépítő végzettséget szerzett. Ha a szerettei nem biztatják, hogy jelentkezzen a Magyarország Szépe versenyre, valószínűleg nem is tette volna meg. De a megmérettetésen felfedezték a benne rejlő lehetőségeket, néhány hónappal később pedig Edina a londoni döntőn második helyet ért el, magyarként a legjobb eddigi eredményt.

Kulcsár Edin Fotó: Metropol

Somló Tamás

Az LGT legendás frontembere 2016-ban hunyt el, de népes rajongótábora azóta sem felejti őt. Pedig Somlónak eredetileg nem voltak zenészi ambíciói: művészi pályafutását artistaként kezdte, csapatával, az Öt luxorral bejárta a világot. Kilenc évig járta a világot, mint artista, ráadásul a legjobb időben: Angliában, a beatkorszak fénykorában inspirálódhatott zeneileg. Amikor végül hazatért, elkezdte a zenei pályafutását, ami évtizedeken át töretlenül ívelt felfelé.

Somló Tamás Fotó: Metropol/Sáfár Tibor

Brad Pitt

Mielőtt Hollywood ügyeletes szívtiprója lett, Brad Pitt egy sor polgári szakmát kipróbált. Furikázta a nála tehetősebbeket limuzinsofőrként, de emelt és lépcsőzött is szakadatlanul, amikor költöztetőként dolgozott. Később, hogy a mindennapi megélhetését biztosítsa Los Angelesben, elszegődött egy étteremlánc kabalafigurájának. Mindennap csirkejelmezben kellett dolgoznia, hogy úgy csábítsa be a vendégeket. Végül mégis befutott, és megmutathatta kivételes tehetségét a nagyérdeműnek.

Brad Pitt Fotó: AFP