A borzalmas hírek a hírességeket is megrázták. Sokan közülük úgy döntöttek, hogy az ukrán–magyar határ felé veszik az irányt, és adományokkal segítik a háború elől oda érkező embereket. Nemrégiben Mága Zoltán is így tett, aki két teherautónyi adományt és egy kis örömöt vitt a határ melletti segítségpontokra.

A háború híre Gáspár Zsoltit is mélyen megérintette és ő is elindult a határra egy teherautónyi adománnyal. Csütörtök hajnalban még egy disznót is levágott, hogy a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei főzhessenek belőle a rászorulóknak – írja a Bors.

Egy teherautónyi adományt vitt a határra Gáspár Zsolti Fotó: Keller Mátyás, (KM) Ripost

Vérzik a szívem, amikor a híradóban látom a háború elől menekülő, kiszolgáltatott embereket. Sírva fakadtam, amikor azt láttam, hogy anyák, csöpp gyerekekkel a karjukon lépik át a határt és kérnek segítséget Magyarországon” – mesélte a Borsnak a roma híresség, aki a határlátogatás előtt Hajdúhadházra sietett, ahol egy Ukrajnából menekült 15 fős roma család kapott menedéket a Roma Misszió helyi szervezetétől.

Zsolti gazda nem csak élelmiszert, hanem tisztálkodószereket és gyermekruhákat is vitt magával a határra.

Pár napja értesültem róla, hogy öt menekült asszonyt és tíz kisgyermeket szállásoltak el Hajdúhadházon, így most az első utunk oda vezet édesapámmal. A ma hajnalban levágott disznó felét oda visszük, és kapnak tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, illetve rengeteg gyerekruhát is, hiszen gyakorlatilag egy-egy táskával érkezett a család” – magyarázta Gáspár Zsolt, miközben segítőivel telepakolta a teherautót és a saját kocsija csomagterét is adományokkal.