Mint arról korábban beszámoltunk, Lagzi Lajcsi veszélyes akcióban buktatta le azokat a bűnözőket, akik azt ígérték, hogy 200 millióért cserébe elintézik, ne szabjanak ki a rá letöltendő szabadságvesztést a folyamatban lévő büntetőügyében. Az ügy gyanúsítottjait letartóztatták, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.
Azóta újabb fordulat történt az ügyben, hiszen a trombitaművész megtudta, azóta az egyik zsarolója már nincs fogságban.

„Nagyon meglepődtem. Nem tudom, ez mit jelenthet, talán hamarosan vádemelésre kerül a sor, elképzelésem sincs. Már egyeztettem a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, amellyel korábban a nyomozás során is együttműködtem, és kértem egy személyes találkozót„ – nyilatkozta a rettegő sztár a Blikknek.

A művész ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián is félelmetes üzenetet kapott a telefonjára.

Tévé- és sajtó nyilatkozás nincs, szét lesztek b*szva Lajcsival. G*ci, kaptok a pofátokra is! Lajcsit figyeljük, ráb*szik, meg te is doktor. Lajcsi mondja majd a szembesítéskor, hogy ő akarta az egészet” – áll a fenyegetésben.

Lagzi Lajcsi elővigyázatos lesz

Már a kapott üzenetek után felvetődött a lehetősége annak, hogy jogosult vagyok a tanúvédelmi programra, amely azt jelenti, hogy folyamatosan vigyáznak rám a nyomozók, nehogy bajom essen. Elgondolkoztam azon, hogy igénybe veszem. Akkor a gyerekeimmel egyeztettem, hogy ők mit gondolnak róla, de azt mondták, nem érzik úgy, hogy erre szükség lenne. Ők Budapesten élnek, a védelem pedig csak rám vonatkozna, így akkor úgy határoztam, nem kell. Most, hogy tudom, szabadlábon van a zsarolóm, fokozott óvatossággal élem majd a napjaimat, és az biztos, hogy jobban figyelek mindenre„ – jelentette ki a lapnak a sztár.

A zenész jelenleg azzal sincs tisztában, hogy nyomozás indult-e az ügyben, illetve hol tart a csalók elleni eljárás, ahogy azt sem, hogy kitől érkezhettek az sms-ek.
”Nemrég jártam Sukorón. Ott lakik az ügyvéd, az akció során az ő présházban tárgyaltunk. Nem volt felemelő érzés a környéken járni, eszembe jutott, hogy milyen szörnyű helyzetbe kerültem pár hónapja, amikor megpróbáltak zsarolni„ – emlékezett vissza a zenész. A folyamatban lévő nyomozás során gyanúsítottként kihallgatott ügyvédet a lap munkatársai nem érték el, bár az ügyvédi kamara oldalán látható adatok alapján státusza jelenleg is aktív, azaz foglalkozhat ügyfelekkel. Ugyanakkor a Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta a Blikket, hogy a bűncselekménnyel gyanúsítottak közül kettőnél rendeltek el bűnügyi felügyeletet, azaz vagy lakhelyelhagyási tilalmat, vagy házi őrizetet. A harmadik gyanúsított azonban valóban szabadlábra került.