Boldogan és büszkén mutatom meg életem egyik legfontosabb munkáját – a Frici&Aranka film trailerét. 2010 óta foglalkozom a kávéházi irodalmi élettel, a Karinthy családdal, Arankával. Óriási mérföldkő nekem, hogy az irodalmi estek, a kávéházi programok után filmet is forgathattunk!” – osztotta meg örömét az irodalmi szalonéletet kedvelők egyre népesebb táborával Juhász Anna, aki ötletgazdaként is jegyzi a filmet, és nem titkoltan nagy izgalommal várja, hogy végre a közönség is láthassa a televíziós alkotást, amiben irodalomtörténészekkel gondolkodott közösen.

Aranka&Frici Fotó: Juhász Anna

New York, Centrál és Hadik, ahol »ott volt Aranka, a királynő, és ott volt Karinthy, a főisten.« Akit megidézünk: Ady Endre, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Tóth Árpád, Déry Tibor, Somlyó Zoltán, Havas Gyula, Németh Andor, és persze Guthi Erzsébet, Kondor Lívia, Klug Bözske, Judik Etel, Harmos Ilona és Böhm Aranka & sokan mások…” – árulta el Juhász Anna első filmjéről, amelynek írója Vajda Anikó, rendezője Tóth Tamás, operatőre Szecsanov Martin, látványtervezője Pallós Nelli, és érdekesség, hogy egy Karinthy-leszármazott is szerepel az alkotásban.

Juhász Anna a forgatáson Fotó: Juhász Anna

A Nemzeti Filmintézet támogatásával megvalósuló tévéfilmet együttműködésben a Karinthy Színházzal a SANZONFILM Studio gyártja, Csáky Attila producer irányításával. Bemutató februárban az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a televízióban. A bemutató után a film országos turnéra indul.

Ezt nézze meg!