Eperjes Károly filmjébe is belenéz a pápa





A Magyar Passió című játékfilmből kap ízelítőt Ferenc pápa. Az Eperjes Károly rendezésében készült játékfilmből összevágtak egy 7 perces részletet az alkotók a szentatya számára.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.09.11.
mozi

A Magyar Passió készítői összevágtak egy személyre szóló válogatást a szeptember 12-én Budapestre, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkező, és a rendezvény zárómiséjét celebráló szentatyának. Az Eperjes Károly rendezésében készült játékfilm – amely az ötvenes évek magyarországi keresztényüldözéséről szól – legfontosabb jeleneteit fűzték össze 7 percben, amelynek angol feliratos változatát juttatják el az alkotók Ferenc pápának – számolt be a Magyar Nemzet.

Így néz ki a film plakátja – Fotó: (Magyar Passio – Facebook)

 

Eperjes bízik benne, hogy a teljes film eljut a Vatikánba

A Magyar Passiót azzal a szándékkal készítettük, hogy a magunk szerény eszközeivel mi is hirdessük, az Oltáriszentségben köztünk lakó Krisztust dicsőítő kongresszus küldetéséhez kapcsolódva, a szeretet üzenetét, ami egyesít minden Krisztus-követő hívőt a Földön, és erőt ad, utat mutat a félelemre építő világban az összetartozásra, megbékélésre vágyó embereknek” – mondta a lapnak Eperjes Károly, aki bízik benne, hogy a mostani rövid kedvcsináló átadása után a későbbiekben a teljes filmet is levetíthetik majd őszentségének a Vatikánban.

Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják, és hogy megtörjék, kegyetlen kínvallatások alá vetik (Magyar Passio – Facebook)

A történet

Az 1950-ben játszódó Magyar Passió című film története szerint Leopold atya azért küzd szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Kezdetben a kommunista hatalom nem akadályozza őket tevékenységükben, még a háborúban elrejtett kegytárgyaikat is visszakaphatták. Ez a „békés” állapot nem tart sokáig. Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják, és hogy megtörjék, kegyetlen kínvallatások alá vetik. Volt diákját, a vallásnak hátat fordító, a szocialista rendszerben hívő fiatal tisztet, Keller főhadnagyot – Fjodorov őrnagy parancsára – bízzák meg a beismerő vallomás kicsikarásával. Az atya kitartása, ellenállása azonban mindent megváltoztat.

Novembertől mi is láthatjuk

A Nemzeti Filmintézet támogatásával elkészült Magyar Passiót november 4-től vetítik a hazai mozikban. A filmről további információk a Magyar Passió hivatalos Facebook-oldalán találhatók.





Ezeket olvastad már?
Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

Durva sérülés: autóbalesetet szenvedett Csuti – Fotók

Durva sérülés: autóbalesetet szenvedett Csuti – Fotók

Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás