Érdemes nyitott szemmel járni Budapest utcáin, ugyanis simán összefuthatunk Jason Isaacs-szel, aki talán a Harry Potter filmsorozatból lehet ismert a magyarok számára. Ő játszotta Draco Malfoy édesapját, a halálfaló Lucius Malfoyt. Ráadásul a világhírű színészt nem akárki buktatta le, hanem Draco megformálója, Tom Felton. Bár az utolsó rész forgatása után több mint kilenc év eltelt, a két színész a mai napig nagyon jó kapcsolatot ápol egymással. Tom a napokban egy videót töltött fel a közösségi oldalára, amelyben arra kérte filmbéli apját, hogy teljesítsen egy kihívást. Természetesen Jason ennek eleget is tett, a felvételen pedig jól látszik, hogy közben Budapest utcáin barangol.

Fotó: Northfoto

Információink szerint a színész a Mrs. Harris Goes To Paris című mozifilmet forgatja hazánkban. Lucius megformálója október elején érkezett Budapestre, és előreláthatólag nyolc hétig zajlanak a film munkálatai. A készülő mozi ráadásul azért is érdekes, mert a Nemzeti Filmintézet közel 280 millió forinttal támogatja és több mint 170 hazai szakembernek biztosít munkát a járvány ideje alatt is.

Az NFI elsődleges célja a járványhelyzetben, melynek következményei a filmipart is jelentősen sújtják, hogy minél több szakembernek biztosítson folyamatos munkát. Ennek érdekében a Filmintézet idén a magyar gyártású alkotások mellett már nyolc kisebbségi magyar részvétellel készülő koprodukció gyártását is támogatta” – olvasható a Nemzeti Filmintézet hivatalos oldalán. Ám mint kiderült, nem Jason Isaacs az egyetlen ismert színész, aki szerepel Paul Gallico bestseller könyvének adaptációjában. Két világszerte ünnepelt filmsztár, Lesley Manville és Isabelle Huppert például ebben a filmben fog először együtt forgatni.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tom Felton (@t22felton) által megosztott bejegyzés,

Majdnem visszautasította a híres szerepét

Jason Isaacs egy 2017-es interjúban elárulta, eredetileg Gilderoy Lockartot szerette volna életre kelteni, a Roxfort Sötét Varázslatok Kivédése tanárát. A színész bevallása szerint teljesen kiakadt, amikor ehelyett Lucius Malfoy szerepéért hallgatták meg, és vissza akarta utasítani a lehetőséget. Végül a családja győzte meg arról, hogy muszáj elvállalnia a szerepet.

Rengeteg világsztár megfordul már hazánkban

Az utóbbi időben olyan hírességek fordultak meg Budapesten, mint Jason Momoa, Javier Bardem és Rebecca Ferguson, akik a Dűne című filmet forgatták. De nem szabad elfeledkeznünk Scarlett Johanssonról sem, aki egy Marvel-film kedvéért, a Fekete Özvegyért utazott hazánkba. Emellett itt járt még Will Smith, Luke Evans, és a Trónok harca Stark-lánytestvérei. Sophie Turner és Maisie Williams is.