Hosszas leukémiával való küzdelem után elhunyt Pavó Réka, aki pár évvel ezelőtt egy mobiltelefonnal készített képpel 67 ezer fotó közül megnyert egy nemzetközi pályázatot, az „Art & Leukemia” című képével.

„Nem akármilyen siker ez egy olyan nő számára, aki kórházban tölti napjai nagy részét” – írta akkor az Instagram-oldalára Réka, aki azóta küzdött a betegséggel.

Az életerős nő azonban a napokban feladta a küzdelmet és eltávozott az élők közül. A halálhírt Réka családja közölte a közösségi oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Murcsik-Pávó Réka (@reka.pavo) által megosztott bejegyzés

„Kimondhatatlan fájdalommal tudatjuk veletek, hogy a mi kis Csillagunk a tegnapi napon itt hagyott bennünket és elfoglalta a helyét az Égi Atyjánál. Az elmúlt évek küzdelmei után a lelke erősebb volt, mint valaha, de a teste már pihenésre vágyott. Ezúton kérünk Titeket, hogy folytassátok Réka misszióját: figyelemfelhívással, tettekkel a véradás és össejtdonáció fontosságára. Köszönünk minden imát, kedves szót, támogatást és bíztatást, amivel segítettétek a harcában és megszépítettétek az elmúlt éveket. Búcsúzóul, Réka szerető családja„ – áll a bejegyzésben.

A kommentek között felbukkant Tóth Vera is, aki mélységes gyászát fejezte ki.

”Édes kis drága Csillag… a FENÉBE!!!! Jó utat neked…. Kár érted… nagy kár… Megérdemelted volna a végleges túlélést. Seggemet összeszorítva drukkoltam neked… Kellettél az Égbe, biztos fent elkel a segítség… Fentről szórd a szeretet csillámaidat úgy, ahogy életedben is tetted…„ – írta Tót Vera a poszt alá, aki Instagram-történetében is megemlékezett Rékáról.