Majdnem 30 év óta tart a vita arról a szigetországban, hogy Károly és Diana közül melyikük szegte meg először házassági fogadalmát. Vajon a férje házasságtörő viselkedése késztette a magányos és sebezhető Diana hercegnőt arra, hogy egy másik férfi karjaiban keressen vigaszt? Vagy Károly herceg amiatt kezdte újra szerelmi viszonyát Camilla Parker Bowlwlesszal, miután megbizonyosodott felesége hűtlenségéről?

Károly herceg és Kamilla Birkhall, 2020. december 17. MTI/AP/Clarence House

Nos, a legutóbbi Netflix-feldolgozás, a The Crown azt a feltételezést erősítette, hogy a herceg volt az első, aki hűtlen lett. Ehhez képest bombaként robbant a friss hír, ami teljesen mást állít. A Mail naplóírója, Richard Eden elárulta, a hercegnő egykori rendőr-testőre, Allan Peters őrmester egy mostani megdöbbentő interjúban azt állítja, Károly herceg csak azután tért vissza Camilla ágyába, miután felfedezte, hogy Diana összeveszett testőrtársával, Barry Mannakee-vel. Peters szerint ő értesítette a herceget felesége viszonyáról.

Diana, a szívek királynője Fotó: AFP

Újra porondon

A hercegnőről és Mannakee-ről, az 1987-ben motorbalesetben elhunyt kétgyermekes apáról szóló állítások nem új keletűek, de érdekes, hogy most újra felvetődött a lehetőség. Sokan ugyanis úgy érzik, nem szerencsés a mostani időpont, hiszen a közvéleményt nagyon foglalkoztatják a királynő egészségével kapcsolatos kérdések, valamint a Harry herceg és a királyi család közötti folyamatos feszültség. Ezért többen azt hiszik, hogy Peters őrmester a saját verziójával nem véletlenül állt most elő, amikor Károly egyre közelebb kerül a trónhoz. Mert szerintük nem tenne jót Charles imázsának, aki arra vágyik, hogy Kamillát királynővé tegye, hogy megsértett félként ábrázolják a Károly és Diana keserű házassági történetében.

Az biztos, hogy anno Mannakee-t, nem sokkal azután, hogy bevádolták őt Charles hercegnél, mint Diana szeretőjét, eltávolították posztjáról. A véleményt formálók között akad olyan is, aki úgy gondolja, hogy Peters egyszerűen irigy. Ezt támasztja alá szerintük, hogy az exrendőr eddig alig szólalt meg nyilvánosan Dianáról a két fél 1989-es szétválása óta, és érdekesnek találják, hogy most mégis kivételt tett.

Egy biztos, hogy Diana halála után sem csitul a vita a szigetországban, ez a téma továbbra is lázban tartja a közvéleményt.

Diana Fotó: Northfoto