Harry herceg és Meghan kapcsolata a kezdetek óta nagy port kavar. Többen problémásnak tartották, hogy a herceg egy elvált színésznőt választott, az pedig csak tovább rontott a helyzeten, hogy a házaspár Amerikába költözött és nem ápol túl jó kapcsolatot a királyi család tagjaival. Sokakban merült fel a kérdés: mit szólna ehhez Diana?

Úgy tűnik Meghan Markle élete egy merő hazugság, a nővérét is megtagadta (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)

Úgy tűnik, hogy Meghan a személyiségével nyerte meg Harry herceget (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)

Paul Burrel udvari lakáj Diana hercegnőt és II. Erzsébet királynőt is szolgálta, így igazán jól belelát a királyi család életébe. Egy interjúban azt is kifejtette, hogy szerinte miért pont Meghan mellett tartott ki Harry. Meglátása szerint a herceget egyértelműen az édesanyjára emlékezteti Meghan, ezért is van érte odáig annyira. Még néhány gesztusuk is hasonlít, a stílusukban is számos egyezőséget találni.

Katie Nicholl királyi életrajzíró úgy véli, Dianának valószínűleg vegyes érzelmei lettek volnaírja a thelist.com. Őt nem zavarta volna Meghan múltja, fiát arra biztatta volna, hogy kövesse a szívét. A királyi családból való kiválás és a sárdobálás azonban őt is elkeserítette volna valószínűleg. Ingrid Seward szerkesztő is megszólalt a témával kapcsolatban. Szerinte ez jelentette volna a legfőbb problémát, hogy mindkét nő igazán erős személyiséggel rendelkezik, ami súrlódásokhoz vezethetet. Vélhetően Meghan nem fogadta volna szívesen Diana tanácsait.