Pécs Ildikó férje elvesztése után teljesen céltalanná vált, rövid időn belül azonban újra megadták neki a lehetőséget, hogy színpadra álljon. Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő élt is vele, gőz erővel kezdett készülni a Fekete Péter című zenés darab játékmesterének szerepére.

A Ripost azonban nemrég arról értesült, hogy Pécsi Ildikó most nagyon legyengült. Szeptember végén váratlanul rosszul lett gödöllői otthonában, fia, Szűcs Csaba rohant vele a kistarcsai kórházba. A színésznő vizsgálatok során esett át, a vérnyomásával akadtak komoly gondok, és bár már aznap kiengedték, infúziókúrára szorult.

„Ildikó jelenleg nem tud dolgozni. Hiába kapott rendszeresen a szervezetét erősítő infúziós kúrát, nagyon legyengült. Bár nagyon szeretne részt venni a próbákon, erre sajnos most semmi esélye, ágynyugalomra van szüksége. Persze rendszeresen látogatom, és bízom benne, hogy hamarosan javul az állapota. Természetesen a fia is nagyon vigyáz rá, együtt reménykedünk abban, hogy sikerül megerősödnie” – árulta el a Ripostnak L. Péterfi, amikor a próbafolyamatról érdeklődtünk.