Botrányos királyi családok





A Metropol összeszedte az európai uralkodóházak legnagyobb botrányait.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.17.
királyi összeállítás

Nemrég került a boltokba a brit királyi család utóbbi időkben legtöbb botrányt megélt párjáról, Harryről és Meghanról szóló könyv, a Finding Freedom, azaz a Szabadság nyomában, amely a házaspár királyi családból való kiszakadásának körülményeit taglalja. A könyvben régebbi botrányok is felelevenednek, többek között a megromlott viszony a két testvér, Harry és Vilmos hercegek között. A Metropol ennek kapcsán összeszedte az uralkodóházak legnagyobb botrányait.

Fotó: Getty Images

Brit királyi család: Titkos viszonyok

A legismertebb királyi család körül bontakoztak ki a legnagyobb balhék is. A sort VIII. Eduárd kezdte, aki 1936-ban mondott le a trónról, hogy elvált szerelmével, Wallis Simpsonnal élhessen. Károly herceg állítólag már az esküvője napján is Camillát szerette, akivel köztudottan viszonya is volt, egykori feleségének, Diana hercegnőnek pedig a pletykák szerint hat szeretője volt, köztük 3 nős férfi. II. Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő Mick Jaggerrel keveredett viszonyba, akivel rendszeresen részt vettek olyan partikon, ahol a drogok is előkerültek, sőt, a hercegnőt egyszer kórházba is szállították egy átmulatott éjszaka után. II. Erzsébet fia, András herceg pedig pedofilbotrányba keveredett, amilért elcsábított egy 17 éves lányt. A britek legutóbbi botránya a Megxit, amikor év elején Harry és Meghan szakított a királyi családdal.

Norvég királyi család: Rangon aluli házasságok

Fotó: AFP

V. Harald király hatalmas botrány közepette vette feleségül a textilkereskedő családból származó Sonja Haraldsent, akitől két gyermeke, Márta Lujza és Haakon herceg született. Haakon ugyancsak rangon alul házasodott, egy fesztiválon szeretett bele az egyik pincérnőbe, akit 2001-ben feleségül is vett és szintén két gyermekük született. Testvére, Márta Lujza lemondott hercegnői rangjáról, az ezotéria felé fordult és válása után, háromgyerekes anyaként egy spirituális vezető mellett találta meg a boldogságot. Volt férje három évvel válásuk után öngyilkos lett.

Svéd királyi család: Túl sok örökös volt, kitettek párat

Fotó: Getty Images

Tavaly robbant a bomba a svéd királyi családban, amikor XVI. Károly Gusztáv hivatalos közleményben tudatta, hogy lányának, Madeleine hercegnőnek és, fiának, Károly Fülöp hercegnek a gyermekei nem tagjai többé a svéd királyi háznak, a Bernadotte-háznak. Az unokák noha megtarthatták a rangjaikat, utódaik ezeket nem örökölhetik és apanázst sem kapnak többé. A királyi döntés alól mentesül a koronahercegnő, Viktória, és férje Dániel herceg két gyermeke, Estella hercegnő és Oscar herceg. „A királyi család igen kiterjedt. Ha a harmadik generációt is beleszámítjuk, jelenleg tízen vannak a trónutódlási rendben” – magyarázta a döntést a svéd SVT televízió.

Belga királyi család: Botrányos zabigyerek

A 86 éves II. Albert exkirály 1959-ben vett el egy olasz hercegnőt, aki 3 gyermeket szült neki, ám kapcsolatuk ezután megromlott. Válásról szó sem lehetett, ám II. Albert nem érte be a rossz házassággal és viszonyt kezdett, amelyből 1968-ban egy lánya, Delphine született. Az apaságot az exkirály csak a DNS teszt után ismerte el, balkézről született lánya pedig botrányt botrányra halmozott, egy tengerparti üdülővárosban például koronát viselő disznót és tehenet ábrázoló szobrot alkotott és állított ki mindenki szeme láttára.

Spanyol királyi család: Korrupt pénz Szaúd-Arábiából

Fotó: Getty Images

Idén tavasszal robbant a korrupciós-bomba a spanyol királyi házban, amelyben a volt királyt, I. János Károlyt a trónon őt követő fia, Fülöp fosztotta meg minden állami támogatástól. Az exkirály ugyanis 100 millió dollárt (mintegy 32 milliárd forintot) kapott Szaúd-Arábiától egy fedőcégen és alapítványain keresztül.

Monacoi hercegi család: Rendőrök hozták vissza a menyasszonyt

A 62 éves II. Albert herceg igazi Playboy-életet élt, modellek, színésznők fordultak meg az ágyában, sokáig nem akart megállapodni. A pletykák szerint Sharon Stone, Lisa Marie Presley és Halle Berry is a szeretője volt. Akikkel viszont biztosan volt huzamosabb ideig kapcsolata, az Gwyneth Paltrow, Claudia Schiffer, akivel 1991-ben randevúzott és Naomi Campbell, aki a ’94-ben volt Albert kísérője. Két légiutas kísérőtől született törvénytelen gyermeke, akiket csak pereskedés után ismert el. Mindig is olyan nőt akart feleségül venni, mint az édesanyja, Grace Kelly, ám mikor rátalált, a menyasszony, Charlene Wittstock megszökött az esküvő előtt, miután tudomást szerzett Albert második törvénytelen gyerekének létezéséről. A menyasszonyt rendőrök érték utol Nizzában és végül sor került az esküvőre is, 2014-ben pedig ikreik születtek, Gabriella és Jakab.

Japán császári család: Összeomlott a koronahercegnő, mert nem tudott fiút szülni

Fotó: Getty Images

Tavaly lépett az 59 éves Naruhito 85 esztendős édesapja, Akihito császár helyébe, aki romló egészségi állapotára való tekintettel önként mondott le a trónról. Naruhito 1993-ban vette feleségül Maszakót, a japán császári családban akkor már 30 éve nem született fiú örökös, nem csoda, hogy a japán sajtó árgus szemekkel figyelte a párt és hogy Maszakó hasa vajon gömbölyödik-e. Az asszonyt olyannyira megviselte a nyomás, hogy 1999-ben elvetélt, ám végül 2001-ben egy kislányt, Aiko hercegnőt hozott világra. Nőként azonban Aiko a japán törvények értelmében nem lehet uralkodó. Maszako visszavonult a nyilvánosságtól, nem bírta a rá nehezedő nyomást, ami csak 2006-ban szűnt meg valamelyest, amikor Naruhito öccsének, Akasino hercegnek fia született, így ő lett a következő a trónutódlásban.





Ezeket olvastad már?
Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

Durva sérülés: autóbalesetet szenvedett Csuti – Fotók

Durva sérülés: autóbalesetet szenvedett Csuti – Fotók

Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás