RETRO RÁDIÓ

Babavárás 40 felett: bátran belevágnak a sztárok!





A Metropol összeszedte a sztárvilág híres kismamáit, akik nem féltek belevágni a babavárásba negyven fölött sem.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.16.
anya leszek

Hamarosan megszületik Gryllus Dorka és Simon Kornél második gyermeke. A színésznő 47 évesen lesz újra édesanya. A Metropol összeszedte a sztárvilág híres kismamáit, akik nem féltek belevágni a babavárásba negyven fölött.

Gryllus Dorka

fotó: Bánkúti Sándor/Bors

Előreláthatóan novemberben érkezik Gryllus Dorka és Simon Kornél második gyermeke. A színésznő 47 évesen már letett az újabb csodáról, hisz férjével régóta szerettek volna már egy kis testvért a nyolcéves Soma mellé, a reményt azonban néhány éve már feladták. - 43 éves lehettem, amikor a doktor azt mondta, ha akarom, rákölthetem egy autó árát, hogy legyen még egy gyerekünk, de senki nem tud garantálni semmit. Én meg elkönyveltem, hogy a jóisten biztos jobban tudja, mi a jó nekem. Erre most, 47 éves koromban kopogtat egy kisfiú - mondta a Nők Lapjának a színésznő, aki kismamaként szebb mint valaha.

Winkler Nóra

Fotó: DFP

Az egykori műsorvezető idén áprilisban szintén 47 évesen adott életet első kisfiának, aki a Simon nevet kapta. A rádiós, majd később televíziós műsorvezető tíz éve alkot egy párt szerelmével, Péterrel és elmondása szerint most érezte úgy, hogy megérett az anyaságra.

Fehér Anna

Fotó: DFP

A Szomszédok egykori színésznője kilenc éve, 53 évesen adott életet kisfiának, László Barnabásnak. A színésznő sosem beszélt sem a terhességéről, sem a kisfiáról a nyilvánosság előtt.

Külföldön egyre gyakoribb

A Hollywood-i sztárok körében egyre gyakoribb, hogy a késő negyvenes, korai ötvenes éveikben vállalnak babát a sztárok. Brigitte Nielsen 2018-ban 54 évsen szülte meg ötödik gyermekét. A kislány és legidősebb bátyja között 34 évnyi a korkülönbség, ráadásul a színésznő arról sem tett le, hogy még egy babát vállaljon. Geena Davis 46 évesen egy kislánynak, 48 évesen pedig ikerfiúknak adott életet, Cameron Diaz pedig 47 évesen lett anyuka. Janet Jackson 50 évesen hozta világra első gyermekét, Beverly D'Angelo 49 évesen szülte meg Al Pacinoval közös ikreit.

Cameron Diaz is közel az ötvenhez vállalt gyereket (Fotó: Northfoto)

Fontos a genetikai szűrés

A szülészorvosok nem győzik hangoztatni, hogy negyven felett drasztikusan megnő a genetikai betegségek kockázata, ezért mindenképpen ajánlott a bővebb genetikai szűrővizsgálatok elvégzése. A vizsgálatok közül a legpontosabb eredményt az amniocentézis, azaz a magzatvíz-vizsgálat ad, ám épp ez a legkockázatosabb is, az esetek egy százalékában vetélést okozhat. Szerencsére ma már rendelkezésre állnak olyan speciális vizsgálatok, amelyek anyai vérből is képesek megállapítani, hogy a születendő gyermek egészséges-e, ez azonban itthon egyelőre fizetős vizsgálat, 100-200 ezer forintos költséget jelenthet a leendő szülőknek.

Tizenéves sztármamik

A másik végletre is szép számmal találunk példát a sztárvilágból, sokan még a huszadik évüket is alig töltik be, mielőtt édesanyává válnak. Szekeres Nóra műsorvezető mindössze 19 éves volt, amikor várandós lett első gyermekével, Szinetár Dóra pedig alig 18 évesen ment férjhez, másfél év múlva pedig kisfia, Marci is megszületett. Érdekesség, hogy a színésznő Makranczi Zalánnal közös kisfia Dóra 40 éves korában született. A külföldi hírességek közül a soul nagyasszonya, Aretha Franklin mindössze 13 évesen hozta világra első gyermekét 1955-ben, és bár sosem árulta el, ki a baba édesapja, sokan a saját édesapjára tippeltek, aki erőszakoskodott az énekesnővel. Whoopi Goldberg 18 évesen lett anyuka, a Modern család sztárja, Sofia Vergara pedig 19 éves volt, amikor megszületett fia, Manolo.





Ezeket olvastad már?
Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás