Míg Heard korábban azt állította, hogy nem tudta, mikor ment át James otthonába, később mégis kellemetlen helyzetbe került, ugyanis a bíróságon is bemutatott felvételekből kiderül: a színésznő és Franco együtt voltak a liftben. Amber Heard korábban a tárgyaláson azt mondta, hogy hajánál fogva ragadta meg őt korábbi férje, egy másik meghallgatáson pedig arról beszélt, hogy egy vodkásüveggel szexuálisan bántalmazták.

Barátjaként beszélt a tárgyalásán Amber Heard James Francóról Fotó: POOL/AFP/Steve Helber

A színésznő őszintén mesélt a liftben történtekről a bíróságon. „A barátom volt. És a szomszédban lakott, szó szerint a szomszédban” – mondta Depp ügyvédjének, Camille Vasqueznek a tárgyalás során.

„És őszintén szólva kimerítettem támogatói hálózatomat a szokásos barátaimmal, és örömmel fogadtam akkoriban annyi barátságot, amennyit csak lehet” – magyarázta Amber Heard, majd hozzátette, hogy Depp rendszeresen féltékeny volt és azzal is megvádolta, hogy viszonya volt Francóval – számol be róla a US Weekly.

„Johnny mérges volt rám, amiért elvállaltam a munkát James Francóval” – állította a Danish Girl sztárja május 5-i vallomásában. „Gyűlölte James Francót, és már azzal vádolt, hogy a múltban valamiféle titokban volt vele valami, hiszen együtt csináltuk az Pineapple Expresst” – mondta a színésznő.

Nem Johnny Depp az egyetlen partnered, akit megtámadtál” – állította Vasquez, Johnny Depp ügyvédje. Mire erre Amber Heard úgy válaszolt: Soha nem bántalmaztam egyetlen partneremet sem. Sem Deepet, sem más olyan személyt, akivel romantikus kapcsolatban voltam.