Bál van az Operaházban – énekelte a KFT együttes 1994-ben, igaz, Bornai Tiborék akkor még nem tudhatták, hogy közel harminc év elteltével az igazi történések nem a színpadon, hanem az öltözőfolyosón szökkennek szárba. A patinás intézmény csendes hétköznapjait egy jövő tavaszra tervezett nőnapi esemény zavarta meg, ahová mások mellett Rubint Rékát is meghívnák egy speciális edzés levezetésére.

Rékát egy nőnapi programra hívták meg

Rékát egy nőnapi programra hívták meg (Fotó: Facebook)

A tervezett programról kiküldött körlevél sokként érte az egyik elismert balettművészt, Juratsek Julianna címzetes magántáncosnőt, táncművészt, aki a közösségi oldalán fakadt ki szokatlanul nyers stílusban. A balett színpadának ünnepelt sztárja azt írta, hogy egy szakmai nulla neki ugyan ne tartson edzést:

„Mikor azt gondolom, hogy nincsen lejjebb… de mindig van! Rubint Réka az Eiffel Műhelyházban? Művészeknek ad edzést? Pontosabban Balett művészeknek! Kérdem én, hogyan lehet, egyáltalán hogyan fordulhat elő, hogy egy szakmailag nulla „edző” profi táncosoknak tartson edzést? Hogyan vetődhet fel ilyen beteg ötlet? Esetleg ez csak egy vicc? …de még annak is rossz! De nem vicc! Ez teljesen komoly! Tisztelt Operaház vezetősége! Javasolni tudom, és javasolni szeretném, hogy tavaszig gondolják át többször is ezt a kedves nőnapi ajándékot!”

A táncművész posztja alatt percek alatt elszabadult a pokol, táncosok és művészek kommentáltak: „Ilyen nagy múltú, nívós intézmény hogy kérhetett fel egy OKJ-s szakképesítéssel rendelkező, gyakorlattal NEM rendelkező fitnesz-sarlatánt?” vagy azt, hogy „Hova a fenébe nem fizeti be már magát ez a némber?”, „Ezt a förmedvényt ki engedi be oda”, „Rékának kéne nőnapra egy belépőjegyet kapnia, hogy végre művelődjön egy kicsit”.

Indulatos levéllel akarták letiltatni a fitneszedzőt

Indulatos levéllel akarták letiltatni a fitneszedzőt (Fotó: Facebook)

Az indulatokat Schobert Norbi próbálta lehűteni azzal, hogy nyilvános választ írt Juratsek posztjára. A fitneszguru megdöbbenésének adott hangot, és nem titkolta, szíven ütötték a balettos sorai. „Otromba, alaptalan, erkölcstelen, lenéző. Én kérek elnézést egy háromgyerekes Anya nevében. Akkor sem írhatna így senkiről, ha Ön a moszkvai társulat alapítója lenne” – írta Norbi, akitől azt kérdezte a Bors, hogy ezek után hajlandó lesz vajon Réka elmenni az említett eseményre?

„Olyan dolgot támadtak meg a balettosok, ami csak ötletszinten van meg, Réka még nem írt alá szerződést” – magyarázta a Bors megkeresésére Schobert Norbi, majd így folytatta: „Azért szólaltam meg ott a kommentben és azért beszélek itt is, mert szeretném egyértelművé tenni, senki sem kérdőjelezheti meg Rubint Réka szakmai hitelességét. Senki! Egy 25 éves szakmai múlttal, az országban a legtöbb szakmai elismeréssel rendelkező, TF-es aerobikedzőről senki sem beszélhet így. Réka nem jelentkezett erre az eseményre, Rékát hívták. Ha hívják, akkor pedig megy, mert ő ilyen. Ha van szabadideje, amiből elhiheti mindenki, hogy nagyon kevés van, akkor megy, mert meg szeretné osztani másokkal is a mozgás örömét. Nem a pénzért csinálja, nincs erre rászorulva – veti közbe Norbi. – Most már csak azért is el fog menni, ha leszerződnek. Hogy találkozhasson azokkal, akik szeretettel fogadják. Aki meg nem kíváncsi rá, az ne menjen oda. Nem kötelező program.

Amikor a Bors azt kérdezte Norbitól, hogy miért ő válaszol a témában és nem Rubint Réka, ezekkel a szavakkal búcsúzott a fitneszguru:

„Ha válaszolna, fel kellene vennie a kesztyűt, illetve le kellene mennie arra a mocsári szintre, ahol ez az említett bejegyzés bűzölög. Réka soha, senkivel nem beszélne olyan stílusban, mint amilyenben megnyilvánult ez a balettművész. Sem ő, sem én, soha nem támadtunk be senkit, nem ezzel akarunk hírnevet szerezni” – zárta rövidre Norbi.

Az Operaház mindenkit nyugalomra int

Az intézmény a kialakult helyzetre való tekintettel közleményt adott ki, melyben azt írják, Réka az Opera felkérésére egyetlen alkalommal tart majd fitnesztréninget, és még véletlenül sem balettórát. A közlemény kiemeli: Réka meghívását az eddigi, fitneszedzői eredményei indukálták.

Konkurenciaharc folyik?

Többek szerint a balerina, Juratsek Julianna féltékenységbôl ment neki Rékának

Többek szerint a balerina, Juratsek Julianna féltékenységből ment neki Rékának (Fotó: Metropol)

Kevesen gondolnák, de Rubint Réka mellett a Magyar Érdemkereszt ezüst fokozatával kitüntetett, címzetes magántáncos Juratsek Julianna is aktív a hazai fitneszpiacon. A balettos rendszeresen tart fitneszórákat egy budapesti sportközpontban, ahol a balettos múltját segítségül hívva, speciális alakformáló edzéseket tart.