Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó





Hogyan kell gyorsan, ám finom húsvéti sonkát készíteni? Kovács Lázár séf elárulta a titkot.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.03.28.
Kovács Lázár tökéletes húsvéti sonka titok

Azt mondják a hozzáértők, hogy a húsvéti sonka elkészítéséhez rengeteg türelem és idő szükséges. Ezekből próbál kicsit lefaragni Kovács Lázár séf, aki a rendhagyó kuktás sonkafőzést mutatta be.

Kovács Lázár
Kovács Lázár nem tartotta magában, milyen fűszereket használ a sonka főzéséhez Fotó: Pozsgai Ákos PÁ Petőfi Népe

Kovács Lázár azt is elmondta, milyen húsrészt válasszunk

„Megpróbálok összeszedetten tippeket adni a sonka főzéséhez és beszélnék arról, mit is takar a sonka elnevezés, pláne, ha minőségi kézműves termékekről beszélünk. Jelen esetben a combot vegyük górcső alá, ami sonka combból készül, de megtalálható itt a tarja is, amit előszeretettel mostanában gyakran használnak húsvéti sonka gyanánt – mutatott az asztalon elterülő húsdarabra. –Valóban egyszerű, szép, és a magas zsírtartalma miatt hidegen fogyasztva is nagyon jóízű csemege lehet. De ha a klasszikus combból indulunk ki, akkor több részre – felsál, dió, frikandó – lehet szedni, vagy akár szív formában egyben tartani, és ugye kinek, mekkora a kuktája vagy a főzőedénye, olyan sonka méretet válasszon” – tanácsolta a séf.

Sokan arra esküsznek, hogy szépen, lassan, pötyögtetve tudjuk tökéletesre főzni a sonkát, amivel Lázár séf egyet is ért, viszont hangsúlyozta, azt már kevesen tudják, hogy a kuktát erre is lehet használni.

Ha egy kötözött sonkát választunk, és belehelyezzük a vízbe, a vastag edény tartja a hőt. Miután felhevült, elérte a megfelelő hőmérsékletet, lekapcsoljuk és úgy hagyjuk”

Babérlevelet mindenképpen ajánlanék hozzá, ezen kívül kevés fokhagymaport és egy kis feketeszemes-borsot, ezután mehet rá a kupak.

„Ha nagyon odapörkölünk neki, akár egy óra alatt is el tud készülni egy ilyen darab sonka. Viszont ha még szaftosabb húst akarunk, akkor lassabban főzzük, én két órát mondanék az elkészültéhez. (…) Fontos szabály, a kuktát ne nyissuk ki nyomás alatt. Amikor a hangja elcsitult, le lehet venni a tetejét. Főzés után a kuktában hagyjuk kihűlni!” – árulta el a titkait a séf.





 





Ezeket olvastad már?
Forradalmi ismerkedős módszert fejlesztett ki Jákob Zoli – Videó

Forradalmi ismerkedős módszert fejlesztett ki Jákob Zoli – Videó

Joshi Bharat nem fog bujkálni az új szerelmével

Joshi Bharat nem fog bujkálni az új szerelmével

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

Feng Ya Ou: „Hárman megyünk nászútra!”

Feng Ya Ou: „Hárman megyünk nászútra!”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás