"A barátságunk megmaradt" - Megszólalt a barát a három éve elhunyt Sas Józsefről





Pályatársai nem felejtik a nagy nevettetőt, a Sas Kabaré atyját, aki 2021. január 17-én hunyta le örökre a szemét.



Megosztás
Szerző: Doris
Létrehozva: 2024.01.17.
Sas József Heller Tamás barátság évforduló

Két évvel azután, hogy agyvérzést kapott a thaiföldi nyaralásán, 2021. január 17-én elhunyt Sas József. Napra pontosan három évvel ezelőtt.

Sas József
Három éve hunyt el Sas József. (Fotó: Markovics Gábor)

A nemzet komédiása annak a gyászos évnek az elején koronavírussal fertőződött meg, az eleve legyengült szervezete pedig képtelen volt megküzdeni a betegséggel. Hiába ápolta felesége, Zsuzsa asszony hihetetlen odaadással, Sas végül feladta a küzdelmet.

„Pokoli nehéz időszakon vagyok túl... Egész egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy Jóska hogyan kaphatta el a vírust. Mindannyian elvégeztettük a PCR-tesztet: én, a gyerekek, a gondozók és mindegyikünké negatív lett. Senki nem koronavírusos és nem is volt, aki a házunkban járt, így nem értem, hogyan történhetett mindez… De annyira le volt gyengülve Józsi szervezete, hogy nyilván fogékonyabb volt a betegségre. Józsi az utolsó napjaiban már elképesztően gyenge volt. Azt hiszem, számára megváltás volt az elmúlás azok után, amiket az utóbbi hetekben átélt” – mondta 2021-ben a Ripostnak megtörten az özvegy.

Nem feledik a barátok Sas Józsefet

Bár a tragédia óta három év is eltelt, Sas Józsefet nem feledik a barátok és a pályatársak. A Metropol megkereste Heller Tamást, aki hosszú évtizedeken át szórakoztatta a közönséget Sas Józseffel, és akkor is jó barátok voltak, amikor éppen nem a színpadon álltak.

„Ez a nap, Józsi halálának évfordulója nálam a csendes emlékezésről szól. Nem feltétlen megyek ma ki a temetőbe, bár rendszeresen látogatom a sírját a Kozma utcai izraelita temetőben. Olyankor végigjárom a sírokat, ugyanis sajnos számos pályatárs nyugszik már ott. Józsi a mai napig beszédtéma köztünk, sokat emlegetjük, és bár a pályánkon az utolsó néhány évében már más vizekre eveztük, büszkén mondhatom, hogy a barátságunk megmaradt" 

- fogalmazott a Metropolnak Heller Tamás.

2021. őszén készült el Sas síremléke

A nagy nevettetőhöz méltó sírkő 2021 őszén, egészen pontosan október végén készült el, a nagy nevettető felesége, Zsuzsa asszony tervei alapján.

 Sas József sírja. (Fotó: Ripost)

„Gyönyörű lett Jóska sírköve. Méltó hozzá ez az elegáns, dupla méretű, monumentális alkotás. Bár lehet, hogy furcsa ilyet mondani, de szerintem nagyon igényes lett. Fontos volt számomra, hogy méltó legyen hozzá és az emlékéhez. Ez az egyik legnagyobb sírkő ott a környéken, és a közelben nincs is párja, olyan szép. Ahogy belépek, máris meglátom, ez tulajdonképpen az iránytű, hogy hová is kell mennem” – nyilatkozta az özvegy az egyik napilapnak 2021 októberében.





 





Ezeket olvastad már?
36 év szerelem: Tom Hanks megható sorokkal köszöntötte feleségét a házassági évfordulójukon

36 év szerelem: Tom Hanks megható sorokkal köszöntötte feleségét a házassági évfordulójukon

Palvin Barbi elárulta a titkot: elképesztő dolgot tettek a testével

Palvin Barbi elárulta a titkot: elképesztő dolgot tettek a testével

"Öt éve vagyok józan" – Anne Hathaway vallomása élete legnehezebb időszakáról

"Öt éve vagyok józan" – Anne Hathaway vallomása élete legnehezebb időszakáról

Varga Viktor szokatlan fogadalmat tett a nyárra

Varga Viktor szokatlan fogadalmat tett a nyárra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás