Varnus Xaver: Azon a karácsonyon csak rizstészta került az asztalra





A világ legismertebb improvizatív orgonaművésze élete legnehezebb karácsonyának emlékét idézte fel. Kanadában egy padlásszobában töltötte az ünnepet várandós feleségével, miközben alig 50 dollár lapult a zsebében.



Megosztás
Szerző: Buster
Létrehozva: 2023.12.25.
Varnus Xaver karácsonyi csoda szenteste karácsony

Varnus Xaver gyermekkorából meseszerű karácsonyokra emlékszik, és bár mesélhetne ezekről, ő egy másik emlékét fedte fel a Metropol kérdésére. Az orgonavirtuóz még válófélben volt első feleségétől, amikor beleszeretett egy francia nőbe. Kapcsolatukból nagyon hamar megfogant Xaver második gyermeke. Azon a bizonyos karácsonyon már négy hónapja tudták, hogy szülők lesznek és éppen készültek az ünnepekre a pici, torontói padlásszobában, amikor az előző asszony elérte, hogy zárolják a zenésszel közös bankszámlájukat.

Varnus Xaver és várandós felesége igazi karácsonyi csodát életek át (Fotó:  Nagy Lajos / Veszprém Megyei Napló)

Azt ettük három napig...”

Furcsa karácsony volt az, annyi szent! Elváltam az első feleségemtől és a második feleségemmel vártuk a fiunkat, amikor nem sokkal a közelgő ünnepek előtt minden pénz eltűnt a bankszáláról, amit az első gyermekem anyjával közösen kezeltünk.”

 A számlát zárolták, mi pedig összesen ötven dollárral ott maradtunk egy picike lakásban.

 „A feleségem pocakja már látványosan gömbölyödött. Jött a szenteste, mi pedig egy közeli kínai boltban vettünk vagy két kiló rizstésztát. Kifőztük és kiöntöttük egy nagy tálcára. Azt ettük három napig. Éjszakánként, ha felébredtem, a sötétben úgy nézett ki az a kupac, mintha csak egy francia forradalomban guillotine által halt nemes úr parókás feje hevert volna az asztalon” - nevetett Xaver, aki ma is karácsonyi csodaként gondol arra a torontói szentesére.

Akkor este biztosan karácsonyi csoda történt”

„Ma is élénken él annak az estének és éjszakának minden mozzanata. Éjfél felé elindultunk a közeli székesegyházba, hogy meghallgassuk az éjféli misét. Pláne, hogy lehetőségem nyílt játszani is a híveknek. Már tartott a mise, amikor kiszúrtuk, hogy egy ügybuzgó parkolóőr sorra bírságolja a parkoló autókat. A feleségem olyan mélyen felháborodott, hogy bár kedvesen, de nagyon határozottan számonkérte a fickót. Arra volt kíváncsi, hogy milyen lélek lakozhat valakiben, aki képes szenteste, a misén imádkozók autóira büntetést tenni. A férfi hallgatta egy darabig, majd elsírta magát és összeszedte az összes büntetést. Akkor este biztosan karácsonyi csoda történt, aminek csak a nejem, én és az a parkolóőr voltunk a tanúi” - idézte fel Varnus Xaver, aki jövő nyárra elképesztő lehetőséget kínál rajongóinak. 





 





Ezeket olvastad már?
Rendkívüli bejelentés érkezett Bochkor Gáborról

Rendkívüli bejelentés érkezett Bochkor Gáborról

Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

„Meg fogsz halni nemsoká” – Életveszélyesen megfenyegették a Házasság első látásra sztárját

„Meg fogsz halni nemsoká” – Életveszélyesen megfenyegették a Házasság első látásra sztárját

Kitálalt a szakértő II. Erzsébet királynő nagy hibájáról

Kitálalt a szakértő II. Erzsébet királynő nagy hibájáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás