Váratlan titok Pindroch Csaba múltjából: ezt ő sem gondolta volna a rokonáról





Pindroch Csabát meglepő ténnyel szembesítették az őseit illetően. Egy felmenője hős katona volt, akiről számos kép maradt fent...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.18.
Pindroch Csaba Verebes Linda katona

Meglepő titokra derült fény Pindroch Csaba múltjából. Az ismert színész egyik felmenője egy vitéz magyar katona volt, aki a 16. században hősiesen küzdött a törökök ellen.

_CM_4885
Pindroch Csaba meglepő felfedezéssel találta szemben magát az őseit illetően. (Fotó: Czinege Melinda)

Hős katona leszármazottja

Pindroch Csabát régóta foglalkoztatja a családja története. Azt eddig is tudta, hogy apai ágon szlovák bányászoktól, anyai ágon jómódú magyar földművesektől származik. Családnevükről úgy hitte, német eredetű, ám a levéltári kutatások szerint szlovák kifejezésre vezethető vissza, az egyik megfelelője a „láncdohányos", ami illik is rá. De nem ez volt a legnagyobb meglepetés, amivel az M5 kulturális csatorna új, Családfamesék című műsorában szembesült. A színész családfáját górcső alá véve Ritter György, a Magyar Nemzeti Levéltár főlevéltárosa a források alapján úgy gondolja, Pindroch Csaba rokonságban áll a 16. század egyik híres alakjával, Baksa Márkkal.

Baksa Márk az egyik felmenője lehetett. A török seregek által 1594-ben elfoglalt győri vár négy évvel későbbi, 1598-as ostromának alkalmával érte nevezetes sebesülése a vitézt: egy török katona kopjája fúródott a koponyájába, a jobb szemén keresztül. A súlyos sebesülést túlélte, és kitartása Európa-szerte ismertté tette különböző képzőművészeti műalkotásokon keresztül” – fogalmazott a szakértő.

Számos képzőművészeti alkotás örökíti meg a hős magyar katonát: akiről kiderült: Pindroch Csaba egyik őse. (Fotó: MédiaKlikk)

Színésznő lenne a lánya

S mi a helyzet Pindroch Csaba gyermekeivel? A Ridikül című műsorban elmesélte: Verebes Lindával közös első lányuk, a középiskolai felvételi előtt álló Mira az apja nyomdokaiba lépve szintén színészi pályára készül.
A kislányunk elég eltökélt abban, hogy merre szeretne menni. Művészi pályára készül, pedig nem errefelé tereltük. Nagyon jól tanul, szorgalmas és maximalista, reál és humán tantárgyak terén is erős. A központi felvételin két órája lesz számot adni tudásáról, és bár vizsgahelyzetben stresszelős, biztos vagyok benne, hogy megállja majd a helyét” – fogalmazott a színész.





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

Mentő rohant a helyszínre: Britney Spears megint összeomlott

Mentő rohant a helyszínre: Britney Spears megint összeomlott

Félmeztelen fotón mutatta meg gömbölyödő pocakját Shane Tusup terhes menyasszonya

Félmeztelen fotón mutatta meg gömbölyödő pocakját Shane Tusup terhes menyasszonya

Ezt látnod kell: csak egy kagyló takarja a szexi kebelcsoda mellét - Videó

Ezt látnod kell: csak egy kagyló takarja a szexi kebelcsoda mellét - Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás