Szabó Győző a drogról leszokott, de az italt nem veti meg





A Jászai Mari-díjas színész 22 éve nem nyúlt a drogokhoz, de bevallotta, az italt nem veti meg.



Megosztás
Szerző: DrCell
Létrehozva: 2023.06.25.
küzdelem drogfüggőség

A színészekre sokszor nagy nyomás nehezedik a munkájuk miatt. A hosszú órákon át tartó forgatások és a megfelelési kényszer hatására megesik, hogy tudatmódosító szerekhez nyúlnak. Szabó Győző évekkel ezelőtt elmondta, hogy drogokkal élt. Hatalmas bátorság kellett ahhoz, hogy bevallja magának és a nyilvánosságnak: szenvedélybeteggé vált. 

Győzőnek nagy bátorságra volt szüksége ahhoz, hogy belássa, ez így nem mehet tovább –
Fotó: Ripost

Volt, hogy alulmaradt a heroinnal szemben

Az ő esete sikertörténet lett annak köszönhetően, hogy legyőzte a démonait. Ez csak többszöri nekifutásra sikerült, nemegyszer megtörtént, hogy alulmaradt a heroinnal való csatában. Életének erről a nehéz szakaszáról az Arccal a csúcsra – VOLO podcastben beszélt Volosinovszki Györgynek

Egyszer csak kiderült a színházban, a Herendi is megtudta, és felhívott. Pont Görögországban voltunk egy színházi turnén. Persze az ember egyből tagadja…

– idézte fel Győző az eseményeket, s hozzátette, a turnéból hazatérve első útja az elvonóba vezetett. Zsámbéki Gábor, Csernus Imre és Herendi Gábor, a Valami Amerika filmrendezője mindvégig mellette álltak: a színházi rendező kiírta pár színdarabból, hogy kizárólag a gyógyulásra koncentrálhasson.

A Valami Amerika forgatásai hozták meg Győző számára a sikert –
Fotó: Bors

 

„Furcsa volt tisztán játszani”

Szabó Győző heteket töltött az elvonón, ahonnan maga Herendi Gábor vitte haza, ezután pedig a Valami Amerika forgatásán kezdett dolgozni. Ez volt az első munkája, ahol végig drogok nélkül játszott. A film premier előtti vetítésén először látta magát viszont tisztán.

Érdekes volt látni magam, és onnantól furcsa volt tisztán játszani is

– mondta őszintén Győző, aki ma már drogokhoz semmiképp sem nyúlna, egy sokkal szelídebb formáját választja a lazításnak.

Valakinek segít egy ital előadások előtt. Én soha nem iszom előadások előtt. Soha. A végén igen, amikor lement minden, letudtam mindent, és nyugi van. Akkor igen, ez ugye stresszlevezető, tényleg nem tagadom, a piálás ugyanúgy megy tovább. Valami kell…

– tette hozzá viccelődve Győző, Volo pedig hozzátette, nincs azzal semmi baj, ha a színészek a kollégáikkal együtt megisznak valamit a nap zárásaképpen.

Szabó Győző utoljára 2001-ben nyúlt a heroin után. A története sok függő számára jelent óriási segítséget, és óriási lelkierőt ad nekik a Toxikoma című film is, amely ezt a küzdelmes, ugyanakkor példaértékű szakaszt mutatja be az életének. 
 





 





Ezeket olvastad már?
Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Kitálalt a műsorvezető: az eljegyzésük előtt megcsalta a vőlegénye

Kitálalt a műsorvezető: az eljegyzésük előtt megcsalta a vőlegénye

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás