RETRO RÁDIÓ

Rózsa György mindvégig hitt Gálvölgyi János felépülésében: elárulta, hol vár rá utókezelés és rehabilitáció

Rózsa György alig várja, hogy újra találkozzon Gálvölgyi Jánossal, akivel ötvenévnyi barátság köti össze. Erre egy picit várnia kell, mert a színész még mindig kórházban van, és további kezelések várnak rá.Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.05.18.
Módosítva: 2023.05.18.
Rózsa György Gálvölgyi János felépülés kórház

Mint azt a Metropol is megírta, Gálvölgyi János május 10-én otthonában lett rosszul, a család elmondása szerint nehézlégzésre panaszkodott, összefüggéstelenül beszélt, így lányai mentőt hívtak hozzá. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művészt az intenzív osztályon mélyaltatásban és lélegeztetőgépen tartották. A család, a barátok, a kollégák és az egész ország aggódott érte, így mindenki örült május 15-én lányai bejelentésének: Gálvölgyi János túl van az életveszélyen. Rózsa György is aggodalommal teli napokat tud maga mögött, melyről a Borsnak mesélt, illetve azt is elárulta, hogyan fogadta, hogy jobban van.

„János felesége, Judit hívott föl, így hamar megtudtam a jó hírt. Mindig hittem abban, hogy jobban lesz, mert el nem tudom képzelni, hogy bármilyen végzetes dolog történt volna vele.” 

Annyira rávall az is, amikor fölébresztették, az első kérdése az volt: mi lesz a Pintér Béla-féle előadással, hiszen nem azt kérdezte, hogy mi történt velem, vagy mi bajom van, hanem mindjárt a munkáról beszélt, ami számára egy óriási öröm volt, hogy megkapta a szerepet. Én pedig vele örültem.

„Tudom nagyon jól, hogy mekkora trauma lehet ez az egész családnak, de János szerencsére olyan erővel és hittel vitte végig, hogy csak példaként tudom magam előtt is felállítani. Ha egyszer hasonló helyzetbe kerülök, remélem, én is ugyanígy fogok reagálni” – mondta a lapnak a műsorvezető.

Gálvölgyi János és Rózsa György
A népszerű tévést és a színművészt ötvenéves barátság köti össze – Fotó: Bors

„Ki fogjuk kacagni a halált!”

Rózsa György és Gálvölgyi János ötven évvel ezelőtt ismerték meg egymást, azóta nagyon szoros kapcsolatban állnak.

„Még főiskolás volt, amikor találkoztunk, azóta vagyunk barátok, és mivel a barátok egyre fogynak az életemből, ezért egyre értékesebbek számomra.”

Nem tudtam volna elképzelni, hogy valamilyen visszavonhatatlan dolog történjen most is. Amikor találkozunk, minden alkalom felüdülés nekem.

„Hiszem, ha majd beengednek hozzá az intenzív osztályra, ugyanezt fogom érezni. Ki fogjuk kacagni a halált! Nem vagyunk hajlandóak tudomásul venni, hogy ketten 150 évesek vagyunk, ebből pedig ötvenet együtt töltöttünk el” – fűzte hozzá.

Rózsa György
Rózsa György alig várja, hogy újra találkozzon barátjával – Fotó: Czerkl Gábor

„A kertemben örömtüzeket gyújtok, ha végleg hazatér”

A népszerű televíziós egyelőre nem tudja az időpontot, mikor találkozhat újra barátjával, de nagyon várja, hogy meglátogathassa a színművészt.

Annyit tudok, hogy még át fogják vinni a Városmajor utcai klinikára Merkely professzor úrhoz, ott pedig utókezelés és rehabilitáció vár rá. Viszont az is egész biztos, János ezt nehezen fogja viselni, mert azonnal menni akar dolgozni, de ez egy színésztől természetes.

„A színész játék, színpad és közönség nélkül olyan, mint a partra vetett csuka. Erre pedig neki nagyon nagy szüksége lesz. Mindenesetre várom, hogy beszélhessek vele. Majd a kertemben örömtüzeket gyújtok, ha végleg hazatér” – mondta mosolyogva a népszerű televíziós. „Remélem, hogy nemsokára itthon lesz, mert akkor fogok igazán megnyugodni, ha én is látom, hogy gyógyul, rendben van. Kicsit önző módon megnyugtat, hogy a korosztályunk még nem kötelezően megy el, és van még pár év, hiszen az ember szeretné látni felnőni a kis unokáját. Érettségiig valószínűleg nem kísérhetem el, de az általános iskolás éveit talán még láthatom” – mondta a lap érdeklődésére Rózsa György.

 

Ezeket olvastad már?
Saját utódját segíti majd győzelemhez a magyar szépségkirálynő

Saját utódját segíti majd győzelemhez a magyar szépségkirálynő

Meghalt a legendás tévésorozat sztárja, rengetegen gyászolják

Meghalt a legendás tévésorozat sztárja, rengetegen gyászolják

Hoppá! Esküvőre készül a legendás magyar színésznő

Hoppá! Esküvőre készül a legendás magyar színésznő

Házasság első látásra: így néznek ki most a szereplők – galéria!

Házasság első látásra: így néznek ki most a szereplők – galéria!

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás