Mi történt? Börtönkórházban maradhat Galambos Lajos





A zenész további sorsáról a börtönorvosok döntenek. A vizsgálatok lezárulta után derül csak ki, hogy Lajcsinak meddig kell bent maradnia.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.05.05.
Módosítva: 2023.05.05.
Galambos Lajos aggodalom börtönkórház

Szerda délelőtt Galambos Lajost mentő szállította a baracskai börtönből Berettyóújfalura, az ottani börtönkórházba. A kiszivárgott információk szerint a zenész a börtönben töltött egy hete alatt alig vett ételt magához, többek között ezért – illetve az alapbetegsége miatt – került olyan egészségi állapotba, ami indokolta a kórházi ellátást. 

Galambos Lajos börtönkórházban fekszik – Fotó: Máté Krisztián

Betegen ment be 

Lajcsi börtönbe vonulása nem nevezhető hétköznapinak: mentővel jelent meg a baracskai büntetés-végrehajtási intézet kapujában. A muzsikus természetesen nem feltűnést akart kelteni, az általános kondíciója már akkor megkívánta, hogy kéznél legyen a szakfelügyelet, ha hirtelen beüt a krach. Lajcsi korábban egyébként beszélt a gyógyíthatatlan betegségéről, ami szerinte lehetetlenné teszi, hogy a rá jogerősen kiszabott 3 év hat hónapos büntetését börtönben töltse el. A fellebbezését azonban elutasította a bíróság, így muszáj volt bevonulnia. 

Az orvosok még nem tudják, hogy Lajcsinak meddig kell kórházban maradnia – Fotó: Végh István

Börtönkórház 

Amikor Galambos Lajos számára egyértelművé vált, hogy nem lehetséges házi őrizetbe vonulnia, férfiasan elfogadta a sorsát. Lélekben felkészült arra, hogy egy cellában tölti az elkövetkezendő minimum egy évet (a 3 év hat hónapos büntetését jó magaviselet esetén harmadolhatják, vagyis nagyjából egy év múlva szabadulhat – a szerk.). A sors azonban közbeszólt, alig egy héttel azután, hogy bevonult, mentőt kellett hívni hozzá és átszállították a berettyóújfalui börtönkórházba. A zenész ügyvédje szerint erre azért volt szükség, mert Galambos alig vett magához ételt, így nagyon legyengült a szervezete. Lajcsira a hírek szerint több vizsgálat is vár, a Bors úgy tudja, hogy  pénteken talán már meg tudják mondani az orvosok, hogy meddig kell kórházban maradnia. 

 

Sokáig marad

A zenész ügyvédje elmondta, hogy az orvosok a vizsgálatok elvégzése után tudnak csak biztosat mondani, de egyáltalán nincs kizárva, hogy nem mostanában engedik ki Lajcsit. 

Nyilván a vizsgálati eredmények ismerete nélkül nem tudunk mit nyilatkozni, de sajnos benne van a pakliban, hogy Lajcsi hosszabb ideig marad a kórházban

 – mondta a Bors megkeresésére dr. Csontos Zsolt, a zenész ügyvédje. 

„A családja természetesen nagyon aggódik emiatt, de igyekszem őket is megnyugtatni, hogy a szerettük akár a börtönben, akár a börtönkórházban van, szakszerű ellátást kap, vigyáznak rá. Ez nyilván sovány vigasz egy ilyen helyzetben, de sajnos most nincs mit tenni, csak várni tudunk. Aztán meglátjuk” – tette hozzá a jogász.





 





Ezeket olvastad már?
„Ura a helyzetnek” - Testbeszéd-szakértő elemezte III. Károly rákdiagnózisa utáni első nyilvános szereplését

„Ura a helyzetnek” - Testbeszéd-szakértő elemezte III. Károly rákdiagnózisa utáni első nyilvános szereplését

Feng Ya Ou: Szintet lépett a kapcsolatunk, erősebb lett!

Feng Ya Ou: Szintet lépett a kapcsolatunk, erősebb lett!

Falusi Mariann: Pokoli nehéz, de meg kell tanulnom a Györgyi nélküli létezést

Falusi Mariann: Pokoli nehéz, de meg kell tanulnom a Györgyi nélküli létezést

„Imádnivaló combos asszonyka” – Kiszel Tünde intim képe felrobbantotta a netet

„Imádnivaló combos asszonyka” – Kiszel Tünde intim képe felrobbantotta a netet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás