Hat éve halt meg Usztics Mátyás – Barátja szerint soha nem derül ki, hol nyugszik a színész

Hat évvel ezelőtt hunyt el Usztics Mátyás. A színész barátja és kollégája, Pelsőczy László szerint örökre rejtély marad hol helyezték örök nyugalomra.



Megosztás
Szerző: Doris
Létrehozva: 2023.05.01.
Módosítva: 2023.05.01.
usztics mátyás titok évforduló

2017. április 29-én, hat évvel ezelőtt, 68 éves korában hunyt el Usztics Mátyás. A Kisváros és az Angyalbőrben népszerű színészének kiújult hasnyálmirigy-gyulladás okozta a halálát, pedig tele volt tervekkel, új színdarabot tervezett, ami végül már nem valósulhatott meg.

 

A temetésről senkit nem értesítettek

A népszerű, ám magának való színművész halála után rejtélyes dolgok történtek, ugyanis a család a barátokkal együtt titokban búcsúzott el Usztics Mátyástól a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban. Csak néhányan kaptak az eseményre meghívót, ám a későbbi temetésről senkit sem értesítettek. Mint oly sok népszerű művész esetében, valószínűleg tőle is sokan szerettek volna elbúcsúzni, ám erre nem kaptak lehetőséget.

Hat évvel a tragédia után is rejtély maradt, hová temették Usztics Mátyást, így sem barátai, sem tisztelői nem tehették meg, hogy halálának az évfordulóján a nyughelyénél emlékezzenek meg a színészről.

Usztics Mátyás
Fotó: Facebook

Barátja kegyeleti okokból már nem kutakodik

Pelsőczy László színművész a Borsnak elmondta, nem szeretné, ha bárki azt gondolná, ő másoknál valamivel is többet tud. Úgy gondolja: örök titok marad, hogy hol nyugszik Usztics Mátyás.

Mátyás örökre a szívemben él, ezért kegyeleti okokból már nem is nagyon kutakodom, pedig nagyon jóban vagyok a családjával. Szerintem attól tartottak és tartanak a mai napig, hogy valaki kárt tenne a sírban, Mátyás ugyanis meglehetősen megosztó személyiség volt

„Úgy vélem, örökre rejtély marad, hol van pontosan a sír, bár azt szinte kizártnak tartom, hogy szülőhelyén, Penészleken temették volna el. Annak egészen biztosan híre ment volna! Korábban még próbáltam Mátyás öccsétől megtudni, hogy hol is van a sírhely, de még neki sem volt róla információja. Azóta sajnos ő is elhunyt, így már ő sem tudja megkérdezni” – nyilatkozta a lapnak.

Usztics Mátyás
Baranyi Lászlóval az Angyalbőrben című népszerű sorozatban Fotó: Baranyi László archívuma

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás