„A földön fekve találtak rá, napok óta lehetett már ott" – gyászol a magyar énekes





Nagy veszteség érte a Cozombolis együttes énekesét, egyik legjobb barátját veszítette el. Azt az embert, aki már akkor is hitt Kozi tehetségében, amikor még nem ismerte az ország.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.04.22.
cozombolis péter gyász barát

Cozombolis Péter a közösségi oldalán osztotta meg a szomorút hírt, elhunyt közeli, festőművész barátja. Varga Erik Rikit Szolnokon sokan ismerték, de Kozi közel harminc éve állt barátságban a férfival. Az énekes a Metropolnak mesélt szomorúan a történtekről.

„Huszonnyolc éve voltunk barátok. Nagyjából tizenhat éves volt, amikor először találkoztunk. Éjszakai figura volt Szolnokon, festett, gitározott, mindemellett tanári és művelődésszervezői diplomája volt, egy művészcsalád sarja”kezdte Kozi. 

Akkor már zenéltem, mindig azt mondta nekem: sztár leszek vagy meghalok. Miután ismert lettem, gyakran felemlegette nekem. Ő mindig hitt bennem!

„Én felköltöztem Szolnokról Budapestre, de nem szakadt meg a kapcsolatunk. Mindig tudtunk egymásról, még ha nem is találkoztunk gyakran. Szavak nélkül is megértettük egymást” – mesélte lapunknak.

Cozombolis Péter
Az énekest megviselte barátja halála Fotó: Facebook

Kozi azt tudta, hogy barátja nem volt egészséges, de állapota folyamatos kezelés alatt állt. Épp ezért lepte meg a hír, amikor megtudta, hogy elhunyt Riki.

Paranoid skizofréniában szenvedett. Időnként a kórházban állították be a gyógyszereit. Volt, hogy zártosztályra került, olyankor mindig meglátogattam és segítettem neki.

„Arról viszont nem tudtam, hogy bármilyen szervi problémája lenne. Sosem panaszkodott! Ha a hogyléte felől érdeklődtem, csak annyit válaszolt: a pénzből és csajból lehetne több. Még egy héttel ezelőtt is találkoztunk, ezért is ért váratlanul a halálhíre.”

Tegnap este egy barátomtól tudtam meg, hogy meghalt. Napok óta keresték, így tűnt fel, hogy a postaládája tele volt. Nála még ez sem lenne meglepő. Végül a földön fekve találtak rá a lakásában, napok óta lehetett már ott.

„Egyelőre nem tudni, mi okozta a halálát, de azt nem gondolnám, hogy önmaga vetett véget az életének. Arra gondolok, hogy egyik szerve mondta fel a »szolgálatot«. Állítólag az utóbbi hetekben sokat vérzett az orra, kórházba is került, de én semmit nem vettem észre. Csak hatvanéves múlt, de lélekben sokkal fiatalabb volt” – nyilatkozta az énekes, akit rendkívül megviselt barátja halála.

„Szolnokon sokan ismerték, vagy legalábbis hallottak róla.”

Azoknak a rosszindulatú embereknek az önigazolására is szolgált, akik kinevették. Csakúgy, mint engem, amíg nem kerültek rádióba vagy televízióba a dalaim. Én is sokaknak a mulatság tárgya voltam.

„Nagyon sajnálom, mert rengeteget küzdött azért, hogy önmaga lehessen. Azért dolgozott, hogy elfogadják a művészetét. Most kezdődött volna az életének az a része, amikor többet profitálhatott volna belőle és elismerjék. Tök jó helyen voltak, egyre jobban mentek a képei. Több saját kiállítása is volt, igazi művészlélek volt, de sokan nem értették meg. Biztos vagyok benne, hogy nemsokára bebizonyosodik, mennyire tehetséges volt valójában. Több ismerősöm halt meg, de ennyire még senkinek a halála nem érintett ilyen rosszul” – mondta az énekes.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás