RETRO RÁDIÓ

Két éve hunyt el: Megnéztük, milyen most Sas József sírja





2021-ben hunyt el a humorkirály.



Megosztás
Szerző: Doris
Létrehozva: 2023.01.18.
Sas József temető síremlék videó

Ilyennek álmodta meg az özvegy: elegancia és igényesség jellemzi Sas József sírját. A Mikroszkóp Színpad atyja szinte napra pontosan két évvel ezelőtt, 2021 január 17-én hunyt el, hosszan tartó, súlyos betegség után, 82 éves korában. A Kozma utcai izraelita temetőben helyezték végső nyugalomra.

Mikroszkóp Színpad, Sas József művészeti igazgató, humorista interjú portré
82 éves korában hunyt el a Mikroszkóp Színpad atyja  Fotó: Népszabadság

A hozzá méltó sírkő 2021 őszén, egészen pontosan október végén készült el, a nagy nevettető felesége, Zsuzsa asszony tervei alapján, aki több évtizeden át volt hű társa.

"Gyönyörű lett Jóska sírköve. Méltó hozzá ez az elegáns, dupla méretű, monumentális alkotás. Bár lehet, hogy furcsa ilyet mondani, de szerintem nagyon igényes lett. Fontos volt számomra, hogy méltó legyen hozzá és az emlékéhez. Ez az egyik legnagyobb sírkő ott a környéken, és a közelben nincs is párja, olyan szép. Ahogy belépek, máris meglátom, ez tulajdonképpen az iránytű, hogy hová is kell mennem" – nyilatkozta az özvegy az egyik napilapnak 2021 októberében.

A Kozma utcai izraelita temetőben található a síremlék Fotó: Ripost

A Ripost Sas halálának második évfordulóján látogatott ki a sírkertbe, hogy megnézzük, milyen állapotban van a néhai humorista végső nyughelye. Nos, az látszik, hogy a sírhelyet gyakran gondozzák, tiszta és rendezett. A hagyományokhoz híven virágok helyett kövek díszítik.

 

Mint az ismert, Sas József 2019 januárjában Thaiföldön nyaralt, amikor sztrókot kapott. Heteken keresztül egy helyi kórházban kezelték, ezután különgéppel szállították a Budakeszin lévő Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe. A kétoldali agyvérzés miatt fél oldalára lebénult, újra kellett tanulnia járni, de szerencsére beszédközpontja nem sérült. 2019 júliusában engedték haza a kórházból.

Lábadozása alatt rengeteg kollégája látogatta meg, ám a Covid-19 kitörése után ezeknek a találkozóknak teljesen véget kellett vetni. Végül koronavírusban hunyt el.





 





Ezeket olvastad már?
Vilmos és Harry herceget is ismerte, kirúgták a pedofil tévést

Vilmos és Harry herceget is ismerte, kirúgták a pedofil tévést

Ritka pillanat: nem akárki öltöztette így Tóth Gabit

Ritka pillanat: nem akárki öltöztette így Tóth Gabit

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás