Marilyn Monroe életének sötét oldala – Fotók!





Volt szexszimbólum, elnöki szerető és hihetetlen magas iQjával együtt is lámpalázas színésznő, aki a drogokba menekült és öngyilkos gondolatai voltak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.29.
Titkok

Már 50 éve, hogy nincs velünk a világ egyik legismertebb fotómodellje és színésznője, akire sok dolgot lehet mondani, de azt, hogy unalmas életet élt volna, azt biztos nem.

Valódi szülei nélkül nőtt fel

Fiatal korát különböző nevelőszülőknél és árvaházakban töltötte, ezt a fajta életvitelt végül 17 évesen megunta, ezért házasságot kötött a 21 éves James Doughertyvel. Ebben az időszakban már készültek róla fotók és itt indult be a modell pályafutása. A munkába állása kezdetén el is váltak a férfival.

Fotó: Getty Images

Meztelen képek is készültek róla

A fotómodellkedés kezdetén az ekkor még nem akkora durranás Playboy magazinban is szerepelt anyaszült meztelen, többek között ez az újság is lendíthette fel hírnevét. Ekkor még nagyon minimális fizetést kapott csak a képekért cserébe.

Ideges volt a kamerák előtt, drogokkal segített a helyzeten

Az 50-es évektől kezdve egyre komolyabb filmszerepeket kapott, főként vígjátékokban, azonban lámpalázát sohasem sikerült leküzdenie, ezért a drog felé fordult. Főként a buta szöszi szerepét játszotta a filmjeiben, azonban a valóságban 163-as IQ-val rendelkezett, ami több, mint Einsteiné, vagy éppen Stephen Hawkingé.

Filmjei kasszasikerek voltak

Az 1953-as évben készült filmjei a kor legjövedelmezőbb alkotásaivá váltak, úgymint a „Hogyan fogjunk milliomost?”, vagy éppen a „Szőkék előnyben” című vígjátékok. Később úgy érezte, hogy nem becsülik meg eléggé pénzügyileg, ezért ki is vált az addigi produkciós irodából.

Tom Ewell és Marilyn Monroe a Hétéves viszketés című film egyik jelenetében Fotó: Getty Images

Később saját cégével, a Marilyn Monroe Productionssal készítették el a „Van, aki forrón szereti” című nagysikerű filmet, amelyért Golden Globe-díjjal jutalmazták a színésznőt.

Viharos magánélet

Három férjet fogyasztott el élete során Marilyn, köztük híres baseballjátékos és neves író is volt, valamint a már említett gyerekszerelme. Ezek mellett azonban rengeteg emberrel hozták hírbe szeretőként, ezek közt a legdurvább pletykák arról szóltak, hogy lefeküdt John F. Kennedy amerikai elnökkel, sőt annak halála után még öccsével is.

Többször is öngyilkos akart lenni

Gyógyszerproblémái és depressziója nyílt titok volt. Állítólag összesen négyszer próbált meg véget vetni életének. Először ügynöke, egyben szeretője, Johnny Hyde halála után. Utána Arthur Millerrel való házassága során, ugyanis elvetélt közös gyermekükkel, ezt követően újra meg akart halni. Később kiderült, hogy nem is lehet gyereke egy betegség miatt. Végül 1962. augusztus 5-én véget vetett a saját életének gyógyszertúladagolással.





Ezeket olvastad már?
„Nincs ennél csodálatosabb érzés a világon!” – Radics Gigi érzelmes vallomást tett

„Nincs ennél csodálatosabb érzés a világon!” – Radics Gigi érzelmes vallomást tett

Köldökig érő dekoltázst villantott a nagymellű modell

Köldökig érő dekoltázst villantott a nagymellű modell

Mészáros Nóra: Minél távolabb van az ember, annál jobban megismeri önmagát

Mészáros Nóra: Minél távolabb van az ember, annál jobban megismeri önmagát

Angelina Jolie tovább háborúzik Brad Pitt-tel

Angelina Jolie tovább háborúzik Brad Pitt-tel

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás