RETRO RÁDIÓ
Vélemény

Csak magukat minősítik Szoboszlai kritikusai







Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.18.
Szoboszlai Dominik leipzig

Sejtettem, hogy fanyalgás fogadja Szoboszlai Dominik klubváltását, mert a többség nem az RB Leipzigre számított. A bejelentés után a közösségi oldalakon tomboltak a dühös megmondóemberek. Szóba hozzák őt az Arsenallal, a Milannal és a Real Madriddal, erre aláír a lipcseiekhez? A fél ország sztárcsapatokban gondolkozik, ő meg egy nímand alakulathoz szerződik? Benne látják a magyar futball megváltóját, vágyaik megtestesítőjét, erre ezt kapják? Sokan Dzsudzsák Balázs karrierjét emlegetik, hiszen ő sem teljesítette be a szurkolók álmát, nem került sztárcsapathoz.

Fotó: Getty Images

Jelzem, felesleges a károgás, Szoboszlai Dominik tökéletesen döntött. Oké, történelmét tekintve a Leipzig valóban nem mérhető a fent említett csapatokhoz, de a jelene annál inkább. Idén a német csapat az elődöntőig menetelt a Bajnokok Ligájában, míg a Bundesligában - a Bayern Münchennel holtversenyben - a második helyen áll. A Dzsudzsák-párhuzam sem stimmel. Szoboszlai most tart ott, ahol Balázs a Debrecen-PSV transzfer idején. Életkorban is stimmelnek, hiszen Dzsudzsák 21 évesen került Hollandiába, Szoboszlai pedig 20 esztendős. Akkor lehet majd Szoboszlait Dzsudzsákhoz hasonlítani, ha mondjuk három év múlva ő is egy olyan csapathoz szerződik, amelynek a nevét sem tudjuk kibetűzni.

Szoboszlai menedzsere, Esterházy Mátyás hónapok óta szajkózta: az állandó játéklehetőség a lényeg. Ez pedig Lipcsében reálisabbnak tűnik, mint egy Milan-kaliberű csapatnál. Ráadásul két magyar segíti a beilleszkedését, Gulácsi Péter és Orbán Willi személyében az RB Leipzig két hangadója, alapembere nyúlhat a hóna alá.

Szoboszlai a következő években egészen magas szintre juthat, bizonyíthatja, hogy nem véletlen versengtek érte sztárcsapatok. Ha így lesz, akkor a következő klubváltásnál már nem kell aggódnia az állandó játéklehetőség miatt, hiszen alapembernek viszik.

Bárhová. És ezzel a fanyalgókat is csendre inti.





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás