Holnap este a Puskás Akadémia otthonában lép pályára az Újpest az NB I 25. fordulójának meccsén. A fővárosi lila-fehérek ezen a héten új játékossal erősítettek. Yassine El Ghanassy érkezett.

Yassine El Ghanassy Újpesten folytatja

Yassine El Ghanassy Újpesten folytatja Fotó: AFP

Gyorshajtás és börtönbüntetés

Yassine El Ghanassy hétfőn írt alá az újpesti klubhoz. A 30 éves szélső két alkalommal lépett pályára a belga válogatottban, míg klubszinten Belgiumban, Hollandiában és Franciaországban játszott. A nemzetközi sajtó azonban nem a karrierje miatt kapta fel a nevét, El Ghanassy ugyanis igazi botrányhősnek számít. Eddig 20 alkalommal büntették meg gyorshajtás, illetve egyéb közlekedési kihágások miatt. Pénzbüntetés mellett hat hónap, majd egyévnyi börtönbüntetésre ítélték őt – utóbbiak kapcsán fellebbeztek.

Szeretne bizonyítani

Yassine El Ghanassy Budapesten nem a balhéival szeretne kitűnni, bízik benne, hogy hasznára lesz a lila-fehér csapatnak.

Először is szeretném üdvözölni a szurkolókat, hálás vagyok, hogy az Újpestre szerződhettem! – mondta a belga csatár az újpestiek honlapjának. – Remélem, hogy jó helyen végzünk majd a bajnokságban és sikerül elérnünk majd minden kitűzött célt. Például azt is, hogy a kupában döntőt játszhassunk. Igyekszem majd a lehető legtöbbet nyújtani és teljes erőbedobással megszolgálni azt a bizalmat, amit a csapat belém fektetett.

A második Puskás Akadémia a hetedik Újpestet fogadja. A lila-fehéreket néhány körrel ezelőtt még a kiesés réme fenyegette. Azonban előző öt bajnoki találkozójukból négyet megnyertek, így pedig már ugyanúgy hat pontra vannak a dobogótól, mint a kieső zónától.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

péntek:

Diósgyőr-MTK 20.00

szombat:

Paks-Mezőkövesd 17.00

Puskás Akadémia-Újpest FC 19.30

vasárnap:

Honvéd-Kisvárda 16.00
ZTE FC-Ferencváros 18.00
Budafok-MOL Fehérvár FC 20.00