Áradoznak a magyarországi szervezésről és hangulatról a vasárnap véget ért vizes vb résztvevői. A bő kéthetes sportünnep sikerét zengik a pazar Duna Arénától és a Hajós-uszodától az Egyesült Államokig.

Világsikert aratott a magyarországi vizes vb

Világsikert aratott a magyarországi vizes vb Fotó: Magyar Úszó Szövetség

A nemzetközi szövetség (FINA) kuvaiti elnöke, Huszain al-Muszallam a magyar sikereket is hozó vizes vb záróünnepségén szomorúan búcsúzott Budapesttől.

Beugróként is tökéletes

A kuvaiti sportvezető szerint Magyarország tökéletes helyszínt, csodálatos létesítményeket és fantasztikus atmoszférát biztosított a nagyszabású sporteseménynek.

Még úgy is, hogy a japán Fukuoka visszalépése után, beugró rendezőként csak pár hónap jutott a felkészülésre.

„Köszönjük, Magyarország!”

Köszönjük a magyar kormánynak, Budapestnek, a hatóságoknak, hogy ilyen rövid idő alatt meg tudták rendezni ezt az eseményt. Köszönjük, hogy megrendezték a valaha volt legjobb vizes világbajnokságot!

Nagyszerű hír, hogy öt év múlva visszatérünk – utalt a FINA elnöke arra, hogy a 2027-es vb-t is fővárosunkban rendezik, majd így zárta beszédét: – Köszönjük a vendégszeretet és a kemény munkát. Köszönjük, Magyarország!

Ez a vízilabda Mekkája

A magyarok ellen aranyérmes amerikai női pólósok szövetségi kapitánya, Adam Krikorian 2009 óta sok nagy diadalt aratott (2 olimpiai arany mellett ez már az 5. vb-címe), itt mégis leesett az álla.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Women’s Water Polo – USA (@womenswp_usa) által megosztott bejegyzés

– Soha nem játszottunk még ehhez hasonló körülmények között sem. Az első negyedben hihetetlen volt, hogy jóformán még a saját gondolataimat sem hallottam. Ez a vízilabda Mekkája, világbajnok hely. A legőszintébben úgy gondoltam, hogy az sem számít, nyerünk vagy veszítünk, már az megtiszteltetés, hogy a részesei lehetünk ennek – mondta a Swimswam amerikai szakportálnak, hozzátéve: irigyli a magyarokat, amiért itt ennyire imádják a vízilabdát.