A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel nem számít gyors sikerekre új csapatánál, az Aston Martinnál. A 33 éves német versenyző 2006-ban a BMW Sauber színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, majd a Toro Rosso pilótája volt. Ezt követően 2010 és 2013 között négyszer nyert világbajnoki címet a Red Bull színeiben, 2015 óta viszont elkerülték a sikerek – ekkor a Ferrari pilótája volt.

„A cél teljesen más, nevezetesen a csapat előre mozdítása. A tapasztalataimra építek, és arra, amire képes vagyok a volán mögött” – mondta Vettel új istállója kapcsán. Hozzátette, sokkal több tapasztalattal és tisztább jövőképpel rendelkezik, mint amikor a Red Bullnál szerepelt. „A jövőben nem számítok garantált sikerre, csak sok és kemény munkára. Ki kell használnunk, hogy a csapatunk optimista, és meg kell próbálnunk lépésről lépésre közelebb kerülni a sikerhez.”

 

(Photo by TOLGA BOZOGLU / POOL / AFP)

Vettel szerint a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton a márciusban kezdődő új idényben is a világbajnoki cím elsőszámú esélyese lesz. Elárulta azonban, hogy Hamilton óriási sikerei és rekordjai ellenére számára honfitársa, a német Michael Schumacher minden idők legjobb pilótája.

„Gyorsabb volt, mint bárki más a Ferrarival, és minden versenyen a maximumot nyújtotta. Nagyon örülök, hogy a fia, Mick bemutatkozik a Forma-1-ben. Megpróbálok valamit visszaadni neki abból, amit Michael adott nekem” – nyilatkozta.

Az Aston Martin korábban a Red Bull névadó támogatója volt, de az 1960-as szezon óta nem versenyzett önállóan a Forma-1-ben. A Racing Point-csapat utódjának a kanadai milliárdos, Lawrence Stroll a főszponzora, akinek fia, Lance Stroll az istálló másik pilótája Vettel mellett.

Otmar Szafnauer, vezérigazgató és csapatfőnök elmondta, csaknem egy éve zajlik a felkészülésük, és nagyon várják a bemutatkozást, amelyre az Ausztrál Nagydíjon kerül sor. „Egy ilyen ikonikus márka képviselete hatalmas kiváltság a csapat minden tagjának” – közölte Szafnauer, aki a romániai Szemlakon (Semlac) született német származású amerikai apa és román anya gyermekeként, de már hétéves korában Detroitba költözött a szüleivel.