Vallomás, Rafael Nadal a családjából merít erőt





Pályafutása 13. Roland Garros-győzelmével tovább javította a saját rekordját Rafa Nadal.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.15.
tenisz család rafael nadal

Rafael Nadal szenzációs játékkal, 6:0, 6:2, 7:5-tel valósággal lelépte a világelső Novak Djokovicsot a francia nyílt teniszbajnokság vasárnapi férfi egyes döntőjében. Aztán térdre rogyott, majd a hozzátartozói páholyához sietett megosztani velük az örömét.

Nadal a családjával ünnepelt a párizsi diadal után Fotó: AFP

Sokan csak a nagybátyját, Tonit sejtik Nadal sikerei mögött (hároméves korától 2017-ig ő volt unokaöccse edzője), pedig a felesége, Xisca, az édesanyja, Ana Maria – és leginkább a húga, Maribel adnak neki erőt. A szüleik 2009-es válása tette igazán szorossá a testvérpár kötelékét. Akkoriban sokáig együtt éltek, egymás támaszai lettek.

„A szüleim válásával elvesztettem az otthoni paradicsomomat. Ők voltak addig az oszlopok, az életem szent és sérthetetlen magjai.” – mesélt Nadal a nehéz időkről az önéletrajzi könyvében.

A bátyjánál három évvel fiatalabb, annak mallorcai teniszakadémiáján sportmenedzserként dolgozó Maribel kerüli a reflektorfényt, de ismerőik szerint sülve-főve együtt vannak. Másfél évtizede például Maribel volt az, aki iskolai barátnőjét, Xiscát bemutatta Nadalnak. Házasság lett a vége.

A 34 éves spanyol világklasszis a 20. Grand Slam-trófeáját begyűjtve utolérte az örökrangsor élén a svájci Roger Federert. Immár 100 győzelmet aratott a párizsi salakon, miközben csak kétszer kapott ki – egyszer éppen Djokovics múlta felül őt, még a 2015-ös negyeddöntőben. Az idei döntőben ellenben esélye sem volt a szerbnek az egész viadalon még szettet sem veszítő Nadal ellen. Pedig Djokovics idén gyakorlatilag még veretlen volt: 37 győzelme mellett egyszer leléptették (dühében a labdába püfölve nyakon talált és leterített egy vonalbíró hölgyet). Ez volt az ihletett formában játszó Nadal 1200. profi meccse, és minden ATP-versenyét beleszámítva a 86. tornagyőzelme.

Hogy idén megpróbálja-e a következőt is, erősen kétséges. Nadal egyelőre nem tudja, játszik-e még ebben az évben valahol, vagy inkább jól megérdemelt pihenőre vonul.

„Nem tudom, hol lépek még pályára. Jelen pillanatban azt sem tudom megmondani, hogy a következő hónapokban fogok-e még játszani egyáltalán.” – mondta Nadal a párizsi győzelme után.

A folytatás mellett szól, hogy az év legjobb nyolc játékosának kiírt világbajnokságot most először nyerhetné meg. A viadalt november közepén, Londonban rendezik. A részvételéről azonban még egyeztetni akar a szakmai stábjával – és a szeretteivel...





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás