RETRO RÁDIÓ

Újra két Schumacher versenyezhet a Forma–1-ben





Másfél évtizeddel Michael és Ralf Schumacher után a fiaik folytathatják a hagyományokat. Mick egy, David pár lépésre az áttöréstől.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.10.27.
testvérharc

1997-től tíz szezonon keresztül Michael Schumacher és öccse, Ralf is tagja volt a Forma–1 mezőnyének. A testvérpár gyerekei közül a hétszeres világbajnok fia, Mick minden bizonnyal már jövőre versenyezhet a királykategóriában. Azt kevesebben tudják, hogy rövidesen a 21 éves tehetség unokatestvérének, Davidnak is sikerülhet ugyanez. Ha tehát minden jól megy, mintegy másfél évtizeddel Schumiék után a fiaik is versenyezhet egymással az F1-es autós gyorsasági világbajnokságon.

Mick Schumacher Fotó: Getty Images

Mick már az F1 küszöbén

A 21 éves Mick Schumacher pályafutását több olyan szakember és szponzor is segíti, akiket az apjától „örökölt”. A 2013 végi síbalesete óta ápolásra szoruló hétszeres világbajnok fiát mégsem csak a hátszél repíti a versenypályákon.

Tavaly óta a Ferrari utánpótlás-akadémiájának egyik legígéretesebb tagja. Apja egykori olasz istállójának vezetői a következő szezonra szinte biztosan őt delegálják a motorjaikkal futó Alfa Romeo (vagy esetleg a Haas) egyik autójába. Mindkét csapatnál tárt karokkal várják. Mick ajánlólevele a Schumacher-név nélkül is jó lenne, hiszen két futammal a vége előtt 22 pont előnnyel vezeti a Forma–2 összetett versenyét.

David Schumacher Fotó: Getty Images

Davidnak még több idő kell

Az F1 harmadik Schumacherének tehát rövidesen sikerül az áttörés, de unokatestvére, David Schumacher is jól halad efelé. Ő két és fél évvel fiatalabb Micknél, azaz van még ideje fejlődni. Ralf Schumacher fia idén pont nélkül zárta az első Forma–3-as szezonját, azaz neki még a „harmadik ligában” is bizonyítania kell. Ideje van bőven, és hogy tehetséget is örökölt apjától, jelzi: a napokban szerződtette az erősebb Carlin istálló.

„A Forma–1-en még nincs itt az ideje gondolkodnunk, lépésről lépésre haladunk”

– hűtötte le a kedélyeket a Skynak nyilatkozva a fia útját egyengető Ralf Schumacher.

Michael és Ralf Schumacher Fotó: AFP

Schumiék sosem rivalizáltak

Michael és Ralf Schumacher esetében gyakran felmerült a kérdés, féltékeny volt-e sokkal sikeresebb bátyjára a hat futamgyőzelemig jutó öccse.

„Magánál a helyzetnél sokkal frusztrálóbb volt a rengeteg kérdés arról, hogy milyen az ő árnyékában lenni. Apám mindig azt akarta, hogy tanuljak valami rendes szakmát, legyek például szakács, mert egy családban kettőnek biztosan nem sikerül eljutni a Forma–1-ig. Mégis összejött. De árnyék, amiből ki akartam volna törni? Ilyen sosem volt! Mindig is büszke voltam a bátyám sikereire. A mi családunkban sosincs irigység, éppen ellenkezőleg. Mindketten nagyon-nagyan szerencsésnek éreztük magunkat”

– mondta Ralf.

David Schumacher magyar lányba szerelmes

A 19. születésnapját holnap ünneplő David Schumacher kedvese a magyar Keszthelyi Vivien. Háromszoros túraautó-bajnokunk az Audi Sport Racing-akadémia tagja, német szerelméhez hasonlóan a Carlin istálló versenyzője. A mezőny egyik legfiatalabb pilótájaként vett részt a női Formula-autós W Series futamain, és többször is pontot szerzett a Forma–3 Ázsia-bajnokságában.

 





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás