Furcsa témát vetett föl a német Motorsport-Total. A szakportálból kiderül, mi a Schumacher-pletyka lényege: az autóversenyek berkein belül arról pusmognak, hogy Michael Schumacher fia, Mick Schumacher csalással nyerhetett bajnoki címet 2018-ban a Forma-3-ban – számolt be a Ripost.

Schumacher fia azóta tavaly eggyel magasabb szinten, a Forma-2-ben is a csúcsra ért, idén pedig már a Forma-1 újoncaként készül a szezonrajtra a Haas istálló versenyzőjeként. Ha az ellenfelei nem is, a gonosz összeesküvés-elmélet most mégis utolérte. Egy F1-es csapatfőnök, a Schumacher családdal évtizedek óta szoros kapcsolatban lévő Franz Tost tiszta vizet öntött a pohárba.

A homályos vádak szerint Mick Schumacher versenyautóját manipulálhatták a 2018-as F3-szezon közben. A csalásról pusmogók ezzel magyarázzák, hogy míg az ifjú tehetség az első öt versenyhétvégén a középmezőnyhöz tartozott,a sorozat második felében megtáltosodva egymás után nyerte a futamokat, és az élen végzett.

Nem, egyértelműek az ellenérvek. Spa után (ahol elkezdődött Mick Schumacher nagy menetelése – a szerző) rögtön jött a verseny Ausztriában. Ott szakadt az eső, de újra fölényesen győzött. Márpedig a motorteljesítmény esőben nem számít olyan sokat– érvelt Mick mellett az AlphaTauri utánpótlás-szakértőnek számító osztrák csapatfőnöke.

Tost egyébként régóta közelről ismeri az egész Schumacher családot. Versenyzői karrierje után dolgozott Michael Schumacher hajdani menedzsere, Willi Weber mellett, majd sokáig segítette a legendás világbajnok öccsét, Ralf Schumachert is.

Tucatszámra tudnám sorolni a különböző összeesküvés-elméleteket, amikről hallottam, de nem tulajdonítok nekik jelentőséget– folytatta a bennfentes szakember, aki egy további érvet is megemlített Mick Schumacher javára:

Mick az a fajta versenyző, akinek az átlagnál kicsit tovább tart felvenni a ritmust, de amint ez megvan, utána már mindent kézben tart. Szerintem némi tapasztalatszerzés után a Forma-1-ben is nagyon-nagyon sikeres lesz– jövendölt Franz Tost.