Két magyar játékosért is szoríthatunk csütörtökön a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában, és mindkettő meglepetést okozhat.

Fucsovics szenzáció okozott az első körben Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Balázs Attila a tizedik helyen kiemelt spanyol Roberto Bautista Aguttal találkozik, míg Fucsovics Márton a szintén spanyol Albert Ramos-Vinolasszal csap össze. Mindkét magyar játékos történelmet írt az első körben. A világranglistán 87. helyezett Balázs a japán Ucsijama Jaszutaka legyőzésével élete első Roland Garros-főtáblás nyerte meg. Eközben Fucsovics karrierje során először vert top 10-es teniszezőt, a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet búcsúztatta. Ráadásul Fucsovics az egyes után párosban is sikerrel járt. A nyíregyházi játékos a brit Cameron Norrie-val az oldalán három szettben verte a Mackenzie McDonald, Tennys Sandgren amerikai duót, a találkozó 1 óra 43 percig tartott.

A hölgyeknél Babos Tímea kiesett egyesben, miután a román Ana Bogdan két játszmában, 6:4, 6:2-re verte. A magyar lány páros partnere, Kristina Mladenovic is az első fordulóban búcsúzott, őt a német Laura Siegemund győzte le.