Az Exatlon Hungary és a Dancing with the Stars című műsorokban a sportrajongók mellett az egész ország megismerhette Tóth Dávidot. A világbajnok, olimpiai ezüstérmes kajakos noha visszavonult, nem szakadt el a sportágától

Nehéz döntés

Tóth Dávid 28 év kajakozás után mondta ki a végső szót 2019-ben, felhagy a profi sporttal. Pedig nem így tervezte akkor a jövőt.

Az olimpiai érmemet 1000 méter négyesben nyertem, ezt a számot azonban levették a játékok műsoráról – mesélte a Metropolnak a 35 éves sportoló. – Nekirugaszkodtunk az 500 méter négyesnek, azonban 2019-ben lemaradtunk a kvalifikációról.

A négyessel nem jutott ki a tokiói olimpiára Fotó: Földi Imre Nemzeti Sport

Ekkor érkezett Tóth Dávid számára egy új lehetőség, s mivel nem tudta, hogy az Exatlon miatt mennyit lesz távol, úgy döntött, abbahagyja az élsportot.

Még mindig lapátol

Tóth Dávid olyan kellemes helyzetben van, hogy már nem kell fagyoskodnia a Dunán, vagy a Tiszán, ha éppen kajakozni akar. A sportolással ugyanis nem állt le, de azt feltételhez köti.

Szeretek kajakozni, s ez a jövőben is így lesz. De csak akkor megyek ki, ha jó idő van. Legutóbb szeptemberben voltam utoljára.

Új feladat a szövetségben

London olimpiai ezüstérmes sportolója február 1-én új lapot nyitott az életében. A szövetségben vállalt állást, a régiós akadémiai rendszerben. Egy adott régióban fogja menedzselni, vezetni az utánpótlás.

Versenyzői és szövetségi szinten os megmaradt a lendület és remény arra, hogy magyar kajak-kenu továbbra is ott legyen a világ élvonalában. Ezért most én is sokat dolgozhatok.