Harmadik bajnoki címét nyerte meg az Ocelári Trinec a cseh férfi jégkorongbajnokságban. A csapatkapitány Petr Vrána számára azonban keserédes pillanatokat okozott a díjátadás. Kiderült ugyanis, hogy felesége egy borzalmas tragédia során hagyta itt gyászoló férjét és egyetlen gyermeküket.

A 35 éves kanadai asszony, Lindsey márciusban, nem sokkal a rájátszás kezdete előtt hunyt el egy borzalmas baleset következtében – derül ki a Blick cikkéből. A fiatal anyuka óvatlanul rámerészkedett egy sziléziai víztározó túl vékony jegére, hogy kihozza onnan a kölyökkutyáit. Miután beszakadt a jég alatta, a nő a hideg vízbe esett, már nem tudták időben kimenteni. Csak egy órával később találták meg a holttestét.

Vrána és élete párja 17 éve, tinikorukban jöttek össze, amikor a hokis Kanadában légióskodott. Felesége elvesztése után, az utóbbi hetekben a sportba menekül fájdalma elől. Most a hatéves kisfiuk, Leo is ott volt a Liberec elleni bajnokavatáson (4-1), amely után apja zokogva vette át a trófeát az aranyszínű konfettizáporban. A gyászoló sportoló a fia nyakába akasztotta a bajnoknak járó aranyérmet – számolt be a szívszorító eseményről a Ripost.