A mindössze 24 éves Matiss Kivlenieks kapusként játszott az amerikai jégkorongligában, az NHL-ben.

„Megannyi életet megmentett, a feleségemét, a fiamét és egyúttal az enyémet is. Igazi hősként halt meg, és ezt nem csak én gondolom így, az orvosok is ezt mondták” – mondta el egy videóban az ESPN-n Merzlikins, akinek a saját és családja életét is megmentette a Columbus Blue Jackets korábbi játékosa, Matiss Kivlenieks.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint először balesetnek hitték a kapus halálát. Azt írták, hogy fiatalember egy baráti társasággal pezsgőfürdőzött, amikor egy közeli tűzijáték meghibásodás miatt menekülni kezdtek, Kivlenieks megcsúszott, s beverte a fejét. Ezt követően azonban a boncolás elárulta, nem a fejsérülésétől, hanem a tűzijáték okozta felsőtestsérüléseinek összességétől vesztette életét.

A legfrissebb hírek szerint egy lakodalomban történt a baleset, amely során egy elszabadult rakéta pont Merzlikinsék felé repült, amikor a kapus elé állt.

Sabrina, a menyasszony azt mondta: ez volt élete utolsó nagy védéseˮ – nyilatkozta az elhunytról Merzlikins az ESPN-nek. Hozzátette, születendő fia középső nevében viselni fogja a hős keresztnevét.