Szoboszlai Dominik 2021-ben még nem lépett pályára, és hónapok óta mindössze feltételezett időpontokat emlegetnek a visszatérése kapcsán. Előzetesen márciusi, majd áprilisi dátumokat jósoltak minden idők legdrágább magyar labdarúgója kapcsán, aki ágyéksérüléssel küzd. Egyik sem teljesült, így immár az Európa-bajnoki játéka is veszélybe került az RB Leipzig futballistájának. Hétfőn azonban végre jó hír érkezett.

Szoboszlai Dominik legutóbb tavaly decemberben lépett pályára

Szoboszlai Dominik legutóbb tavaly decemberben lépett pályára (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

Rossi június 1-jéig vár

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi 30 fős bő keretet hirdetett a részben budapesti rendezésű Eb-re.

– Főként azokra számítok, akik oroszlánrészt vállaltak az Eb-kijutásból és a Nemzetek Ligája-feljutásból – mondta Rossi. – Ugyanakkor az is fontos szempont volt, hogy többségük többnyire játékban legyen, rendszeresen játsszon a klubjában. Az egyetlen kivételt Szoboszlai Dominik jelenti, aki januári klubváltása óta nincs játékban, azonban jelenleg ő az első számú tehetségünk, a válogatott egyik kulcsembere. Ha június 1-jéig megfelelő állapotban lesz, akkor számítani fogok rá a szűk keretben is. Ha viszont nem, akkor kénytelenek leszünk visszaengedni klubjához.

Végre edzett

A magyar légiós menedzsere, Esterházy Mátyás hétfőn bejelentette, hogy Szoboszlai végre csatlakozott az RB Leipzig edzéseihez.

– Dominik felépülése jól halad, így a mai napon megkezdte az edzést a csapattal – fogalmazott Esterházy.

Szoboszlai legutóbb december 20-án, még a Salzburg játékosaként lépett pályára.

A portugálok ellen kezdünk az Eb-n

A válogatott OTP Bank Ligában játszó játékosai, és akiknek a klubkötelezettségei már véget értek, május 17-én kezdik meg a felkészülést Telkiben. A teljes keret május 24-étől tíz napig Ausztriában fog edzőtáborozni, majd június 4-én Ciprus, június 8-án pedig Írország ellen játszik felkészülési mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban. Az Eb június 11-én kezdődik, a magyarok 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, majd június 23-án a németek vendégei lesznek Münchenben a csoportkör zárófordulójában.