Szabó Tünde: 2020-ban is megmutatkozott, hogy Magyarországnak fontos a sport





Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint idén, egy kihívásokkal teli évben is megmutatkozott, hogy Magyarországnak nagyon fontos a sport.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.31.
magyar sikerek

Ha megnézzük 2020-at, akkor egy nehéz évet látunk, amely rendkívüli alkalmazkodást igényelt a sportolóktól, sportvezetőktől és minden sportban élő embertől” - kezdte értékelését az M1 aktuális csatornának. „A sportban is érzékelhettük a pandémia negatív hatásait, naprakészen kellett figyelni, hogy mi történik a sportolókkal, a kluboknál vagy a sportági szakszövetségeknél, s ennek a következményei lettek a bevezetett rendelkezések, amelyek abban segítettek, hogy ne álljon le a munka.”

Az olimpiai ezüstérmes úszó kifejtette, úgy indultak 2020-nak, hogy ez lesz az olimpia éve, de minden tervük megváltozott a világjárvány miatt.

Januárban még meg tudtuk rendezni a vízilabda Európa-bajnokságot, aztán leállt a nemzetközi sportélet, kénytelenek voltunk elhalasztani-törölni eseményeket, és újratervezésre volt szükség. Például a májusi vizes Európa-bajnokság 2021-re kerül át, mint ahogy a labdarúgó Európa-bajnokság is, amely óriási közösségteremtő erő lesz. Mindenkinek óriási kihívást jelentett újra beleugrani egy olimpia előtti évbe” - jelentette ki.

Szabó Tünde emlékeztetett arra, hogy amikor a koronavírus-járvány első hulláma érkezett, Magyarország volt az utolsó, amely bezárta a sportlétesítményeket, aztán pedig az első, amely újranyitotta azokat.

Nagy öröm számomra az a program, amelyet 2010-ben elindítottunk a látvány-csapatsportágakat illetően, majd 2013-tól 16 kiemelt sportágat, köztük egyéni sportágakat is tudtunk támogatni. Ezeknek a hatásai már itt vannak, lehet látni, hogy jön az utánpótlás. Vannak, akik számára előnyt jelent, hogy kapott még egy évet, és ezáltal be tud férni az olimpiai csapatba” - hangsúlyozta.

Az államtitkár szerint Magyarország ebben a nagyon nehéz helyzetben is meg tudta mutatni, hogy igazi sportnemzet. Hozzátette, vannak sportlétesítmények, és fontos, hogy olyan programokat indítsanak, amelyekkel segítik a fiatalokat, mert így mindig erős lesz az utánpótlás-nevelés és az élsport is.

Kihívásokkal teli, sikeres évet zárhatunk, nagyon nehéz időszak volt, de most is megmutatkozott, hogy Magyarországnak nagyon fontos a sport. Eddig is büszkék voltunk a sportolóinkra, és ezután is mindent biztosítani fogunk nekik, hogy elérhessék az álmaikat, amelyekre mi is nagyon büszkék leszünk” - tette hozzá Szabó Tünde.





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás