A Forma–1-es Benetton- és Renault-csapatok korábbi főnöke eddig még nem beszélt erről, de most elárulta, sok évvel ezelőtt Michael Schumacher nagyon komolyan fontolgatta, hogy abbahagyja a versenyzést. Mindez azután történt, hogy 1994-ben a San Marinó-i szezon harmadik versenyhétvégéjén Ayrton Senna autója letért a pályáról, és bár fékezett, megállíthatatlanul a betonfalba csapódott, 214 km/órás sebességgel. A brazil versenyzőt még kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni.

Schumachert nagyon megviselte Senna halála

Schumachert nagyon megviselte Senna halála (Fotó: AFP)

Mindez annyira megviselte a német legendát, hogy teljesen magába fordult, és azt mondogatta, nem akarja ezt tovább csinálni. „Schumacher volt az autóvezetés Pavarottija, de totálisan megváltozott Senna halála után”mondta Flavio Briatore a Daily Star-nak.

Mindezt alátámasztja az az interjú, ami akkor készült Schumacherrel, amiben nyivánosan is elismerte, hogy nagyon nagy belső küzdelmet folytatott azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán folytatni akarja-e ezt az egészet: „Borzalmas érzés, semminek nem tudok már örülni. Ami ezen a hétvégén történt, az leírhatatlan. Még soha életemben nem láttam ilyet” – mondta, arra is utalva, hogy a végzetes pillanat előtt pont Senna mögött volt.

„Nemcsak maga a baleset, hanem sok más körülmény miatt gondolom így. Remélem tanulunk ebből, mert az biztos, hogy ezeket a tapasztalatokat fel kell használnunk, hiszen így legalább talán valami értelmet nyer ez a szörnyűség” – tette hozzá.

A sors fintora, hogy Schumacher nem a pályán, hanem egy síbalesetben szenvedett olyan fejsérülést, hogy azóta sem tud járni vagy kommunikálni. Az elkövetkezendő hónapokban elkészül az életéről és egyedülálló karrierjéről szóló film, amelyben tisztelői és rajongói sok mindent megtudhatnak róla, amiről eddig soha senki nem beszélt.