RETRO RÁDIÓ

Ronaldónak rendezetlen számlája van a Fradi ellen





A portugál szupersztár a klubcsapatában egyedül Dibusznak nem lőtt gólt az őszi szezonban. Beveti nagyágyúit Pirlo a továbbjutásért.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.11.24.
Bajnokok Ligája paulo dybala cristiano ronaldo juventus FTC sigér dávid

55 évvel a zöld-fehér győzelmet hozó Vásárvárosok Kupája-döntő óta először kedd este vendégeskedik a Ferencváros a Juventus otthonában (21.00, tv: M4 Sport). Az olasz sztárcsapat számára ezúttal a nyolcaddöntőbe jutás kiharcolása a tét – ennek megfelelő lesz a Zebrák kezdőcsapata is, benne Cristiano Ronaldóval, aki javítani akar a budapesti odavágó „csúfságán”.

Ronaldo (jobbra, Zubkov mellett) ebben a szezonban csak a Fradinak nem lőtt gólt a Juventusban (Fotó: MTI)

A Juventus kezd kiegyenesedni a főleg koronavírus-fertőzések okozta nehézségek után. Habár sérülés miatt így is hiányzik Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini és Aaron Ramsey, de Andrea Pirlo vezetőedző már több visszatérő ászát is bevetheti Ronaldo oldalán.

Ronaldo a biztos pont

A 19 napnyi házi karanténja után három bajnoki mérkőzésen öt gólt szerző Ronaldo biztosan ott lesz a Dibusz Dénes kapuját rohamozó Juve-csatársorban.

Szombaton a Cagliari ellen is ő szerezte mindkét Juve-gólt (Fotó. AFP)

A sorozat gólrekordere, „Mr. Bajnokok Ligája” az őszi szezonban éppen az egyetlen BL-találkozóján, a Fradi elleni budapesti odavágó 4-1-es győzelme során maradt eredménytelen a klubcsapatában. A legutóbbi Serie A-meccsén, szombaton a Cagliari ellen (2-0) is duplázó portugál szupersztár most ki akarja köszörülni a csorbát.

Visszatérnek a klasszisok

Kérdés, hogy a Puskás Arénában duplázó Álvaro Morata, vagy a cseréjeként „másfél gólos” (a másodiknál Lasa Dvaliról került a labda a hálóba) Paulo Dybala lesz-e Ronaldo párja. Az olasz sajtó szerint az argentin, aki tavasszal leginkább megszenvedte a vírust: 45 napig volt karanténban, és még most is játéklehetőségre van szüksége, hogy formába lendüljön.

Dybala (a labdával) kezdhet Morata helyett (Fotó: AFP)

Visszatérhet a kezdőcsapatba az első számú kapus, Wojciech Szczesny; a sérülése után szombaton először pályára küldött Matthijs de Ligt (a világ második legdrágábban elkelt bekkje) és Alex Sandro is ott lesz a védelemben; a középpálya motorja pedig újra az uruguayi válogatottól visszatért Rodrigo Bentancur lehet.

Sigér már apaként játszik

A magyar bajnoknál Szerhij Rebrov vezetőedző vélhetően nem számíthat Botka Endrére. A sikert, sikerre halmozó magyar válogatott védő koronavírusos személlyel érintkezett. A szombati, Honvéd elleni 1-0-s derbigyőzelemhez képest visszatérhet viszont a kezdőcsapatba Sigér Dávid.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szintén válogatott középpályás immár apaként léphet pályára Torinóban. Felesége, Zsuzsanna a napokban világra hozta első gyermeküket. A kis Áron érkezését a focista már múlt szerdán, a törökök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen lőtt gólja megünneplésekor beharangozta.

A G csoport állása: 1. Barcelona 9 pont, 2. Juventus 6, 3. Dinamo Kijev 1 (3-6), 4. Ferencváros 1 (4-11). A másik mai meccs: Dinamo–Barcelona.

A keddi BL-program a tévében

18.55: Krasznodar–Sevilla (tv: Spíler 1) 18.55: Rennes–Chelsea (tv: Spíler 2) 21.00: Juventus–FTC (tv: M4 Sport) 21.00: Dinamo Kijev–Barcelona (tv: Spíler 1) 21.00: PSG–RB Leipzig (tv: Spíler 2)

 





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás