RETRO RÁDIÓ

Rebrov gatyába rázza a Fradit a BL-visszavágóra





A Ferencváros idegenben 3-3-as döntetlent játszott a Moldéval, de így is szinte minden a magyarok mellett szól.



Megosztás
Szerző: GG
Létrehozva: 2020.09.25.
Bajnokok Ligája

Egy lépésre került a Ferencváros attól, hogy 25 év után újra ott legyen a Bajnokok Ligája-csoportkörében. A magyar bajnok szerdán este 3-3-ra végzett Norvégiában a Molde otthonában, vagyis lépéselőnyben várja a budapesti visszavágót. A norvégok kétgólos hátrányt dolgoztak le a Fradi ellen, ami talán óvatosságra int, de hazai pályán szinte minden a zöld-fehérek mellett szól.

Igazi füvön játszhatnak

A Molde stadionjában műfüvön kellett futballoznia a Fradinak, ami a házigazdának kedvezett. A fradisták egy-egy passzánál látszott, hogy nem ilyen a borításon játszanak hétről hétre. A Groupama Aréna gyepe azonban már a Ferencvárosnak jelent előnyt, a norvég bajnoknak kell alkalmazkodnia. Ráadásul a Dinamo Zagreb elleni mérkőzéshez hasonlóan a drukkerek a stadion mellett buzdíthatják kedvenceiket, ami nagy pluszt adhat a játékosoknak.

A Fradi három gólt szerzett idegenben Fotó: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag

Javíthatnak a hibákon

A Ferencváros védelme 55 percig szinte hibátlanul teljesített, de aztán komoly hibákat vétett Norvégiában. Az FTC bosnyák válogatott balhátvédje, Eldar Civic oldalán rendre veszélyes támadásokat vezetett a Molde, de a szlovén Miha Blazicnak sem ez volt a legjobb meccse a Fradiban.

„A bal oldalunkra próbálták a létszámfölényüket helyezni, mi pedig nem tudtunk ezzel mit kezdeni. Annak ellenére, hogy megbeszéltük, hogyan kell ez ellen védekezni”

– értékelte a találkozót Dibusz Dénes, az FTC kapusa az M4 Sport kamerái előtt.

Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője a visszavágón megerősítheti ezt az oldalt, könnyen lehet, hogy Marcel Heister kap szerepet Civic helyett. Sőt, a mérkőzést sérülés miatt kihagyó középhátvéd, Adnan Kovacevic visszatérésére is van remény.

Szinte legyőzhetetlen a Rebrov-csapat

Amióta Szerhij Rebrov 2018 nyarán átvette a 31-szeres magyar bajnok irányítását, azóta 18 mérkőzésen vezette a nemzetközi porondon. Ezalatt csupán kétszer kapott ki a Fradi, az előző évadban a horvát Dinamo Zagreb (0-4) és a bolgár Ludogorec (0-3) bizonyult jobbnak. A Molde ellen, az idegenben szerzett három gólnak köszönhetően, vélhetően elég lesz az is a Fradinak a főtáblához, ha nem kap ki, hiszen a 0-0-s, az 1-1-es és a 2-2-es döntetlen szintén a továbbjutását jelentené.





Ezeket olvastad már?
Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás