RETRO RÁDIÓ

Puskás Peti is fákat ültetett a kézilabda Eb jegyében - Videó!





A 2022-es kézilabda Európa-bajnokság hazai szervezői új koncepcióval készülnek a viadalra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.03.
ültetés kézilabda fák

2022 januárjában Magyarország és Szlovákia közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságnak ad otthont. Az Eb hazai szervezői egy teljesen új koncepcióval készülnek: a cél, hogy a torna közösségi és fesztiválélményt nyújtson, valamint minél több embert megmozgasson.

Puskás Peti énekes is részt vesz a programban

Ezt takarja a WATCH GAMES. SEE MORE. szlogen és brand, amely környezetvédelmi kezdeményezéseket is kínál. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a társadalmi felelősségvállalásra, a fenntarthatóságra, ennek érdekében dolgozták ki a DO MORE programot. A program egyik célja, hogy a lehetőségekhez mérten csökkentik az Eb szén-dioxid lábnyomát. A WWF Magyarország felmérte az Eb-n résztvevő csapatok utazásának szén-dioxid-kibocsátását, melyet körülbelül 185,5 tonna egyenértékre becsült. Ezt kívánják ellensúlyozni az élőhely-rekonstrukciós programjukkal. Az együttműködés keretében a Pest megyei Kosd településen ültettek fákat, az élőhelyfejlesztés néhány évtized alatt képes elnyelni az említett szén-dioxid-kibocsátást.

Dr. Bíró Szabolcs, az Európa-bajnokság szervezőbizottságának vezetője így nyilatkozott a WWF Magyarországgal és Kosd településsel kialakított együttműködésről:

Első perctől kezdve kiemelt fontossággal bírt az Európa-bajnokság környezetre gyakorolt hatásának vizsgálata. Egy világszintű sportesemény tömegeket mozgat meg ezáltal nagyon sok ember számára hívhatjuk fel a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára. Példát kell mutatnunk, hogy igenis lehet környezettudatosan nagyszabású eseményt rendezni. Ennek érdekében hiteles programokban és hiteles partnerekkel működünk együtt, ilyen a WWF Magyarország is. Több mint egy éves együttműködésünknek pedig egy kiemelten fontos része a kosdi faültetés.”

Összesen 2,3 hektárnyi területen telepítettek fákat. A település központjához közeli dűlőutakra fás és cserjés sávokat ültettek: fáknak szelídgesztenyét és hársot, cserjeszinten pedig somot, csipkét, berkenyét, galagonyát, valamint nagyobb egybefüggő területet szelídgesztenyéből.

Az Európa-bajnokságot 2022. január 13. és 30. között rendezik (a hazai helyszínek Budapest, Debrecen és Szeged lesznek), a szervezőbizottság a torna kezdetéig további közösségi programokkal jelentkezik majd.

 





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás