Szeptember 6. óta veretlen a magyar labdarúgó-válogatott. A vasárnap San Marinóban 3-0-ra megnyert meccs a nyolcadik volt a sorban, melyen nem tudták legyőzni a mieinket. Tíz év után van ilyen verhetetlen tizenegyünk.

(Fotó: Nemzeti Sport)

Az Aranycsapaté a csúcs

A Rossi-gárda előtt tíz éve Egervári Sándor kapitánykodása alatt volt hasonló veretlenségi sorozatunk. Akkor, 2011 márciusában, egy hollandiai vb-selejtezős vereséget követően hét meccsen nem tudtak legyőzni minket. 2011 novemberében szakadt meg a sorozat a lengyelek elleni barátságos meccsen. Ezt a szériát múlta felül most a nemzeti csapat. Az egyértelmű rekord az Aranycsapaté, Puskásékat 1950-től 31 meccsen nem tudták megverni. Ezt a sorozatot törte meg a fájó emlékű, 1954-es vébédöntő, az NSZK elleni 3-2-es vereség.

Három tizenegyes egy meccsen

San Marinóban úgy nyertünk 3-0-ra, hogy együttesünk három büntetőhöz is jutott. Szalai Ádám és Nikolics Nemanja betalált, Sallai Roland azonban hibázott. Marco Rossi elárulta, még soha nem történt vele ilyen.

(Fotó: Nemzeti Sport)

– Nem emlékszem olyanra, hogy a csapatom három tizenegyest is kap. A legfontosabb azonban, hogy mindegyik jogos volt. A meccs legjobbja talán a hazaiak kapusa volt, legalább három-négy gólt megakadályozott – véli a szakember.


Ugye nem lesz baj?

Szerdán Andorra otthonában játssza utolsó tavaszi vb-selejtezőjét a válogatott. Ott négy éve 1-0-ra kikaptunk, vagyis a magyar együttes visszavágna a csúfos vereségért.

Hasonló meccset várok, mint amilyen San Marinóban volt. Igaz, Andorra támadóbb focit játszik, erre a találkozóra is nagyon fel kell készülnünk – mondta Rossi, akinek újabb alapemberekről kell lemondania. Gulácsi Péter után Orbán Willit és Sallai Rolandot is visszarendelte németországi klubja.