A játékos, akinek 2014-ben volt az utolsó profi mérkőzése, az utóbbi években pedig televíziós kommentátorként tevékenykedett, a közösségi oldalán közzétett üzenetben úgy fogalmazott: folyamatosan szomorúsággal és lelki fájdalommal küzd.

Jelena Dokic

Jelena Dokic: soha nem felejtem el azt a napot Fotó: Getty Images

Ördögi kör van a fejemben. Az eredmény: április 28-án majdnem leugrottam a 26. emeleti erkélyemről” – írta posztjában a 39 éves Dokic. – „Csak arra vágytam, hogy megszűnjön a fájdalom és a szenvedés. Végül visszahúztam magam valahogy, nem is tudom, hogyan.”

A sportolót apja évekig bántalmazta

Az egykori Jugoszláviában született exteniszező mindig nyíltan beszélt mentális harcairól, a 2017-ben megjelent „Törhetetlen” című könyvében részletesen beszámolt arról, hogy édesapja évekig fizikailag és lelkileg bántalmazta.

Jelena Dokic az Instagramon azt írta, az elmúlt fél év nagyon kemény volt a számára, de végül professzionális segítséget kért, és az használt, megmentette az életét.

A mosdóban bujkáltam a munkahelyemen, hogy senki ne lássa a könnyeimet, otthon, a négy fal között pedig megállíthatatlanul sírtam, elviselhetetlen volt” – mondta a sportoló, aki negyedik helyen is állt a világranglistán és egyesben hat WTA-tornagyőzelmet aratott.

„Azért írok erről, mert tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ezzel küzd. Csak tudjátok, hogy nem vagytok egyedül” – fogalmazott Dokic, hozzátéve: úgy érzi, már a gyógyulás útjára lépett.

A bejegyzéshez az ausztrál sport több meghatározó személyisége is támogató üzenetet küldött

A teniszen belül azóta van fókuszban a mentális egészség, hogy a volt világelső Oszaka Naomi tavaly visszalépett a francia nyílt bajnokságtól, mondván, depresszióval küzd. A férfi világranglista jelenlegi második helyezettje, Alexander Zverev az idei Roland Garroson azt mondta: a közösségi média jelenléte miatt a mai játékosok „sokkal több gyűlöletnek” vannak kitéve, mint elődeik.