RETRO RÁDIÓ

Nekivágnak a magyar lányok, az érem a cél a budapesti vb-n





Hétfőn délután a nők küzdelmeivel elrajtol a magyarországi vizes világbajnokság vízilabdatornája. Bíró Attila együttese verhető riválissal, Kolumbiával találkozik a nyitányon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.20.
női vizilabda

Világbajnoki újonc ellen kezdi a szereplését a magyar női vízilabda-válogatott Budapesten. Kolumbia ellen könnyed sikerrel melegíthet a csapat.

Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

Erős csoport

Bíró Attila együttese kifejezetten erős csoportba került, hiszen a kötelezően legyőzendő kolumbiai csapat mellett a mindenkire veszélyes olasz, illetve a kanadai válogatottal találkozik. Utóbbi gárda a 2017-es, ugyancsak hazai rendezésű világbajnokságon meglepte a magyarokat, és a negyeddöntőben búcsúztatta őket. A magyar csapat az elmúlt két világversenyén érmet szerzett, 2020-ban, a Duna Arénában rendezett Európa-bajnokságon, illetve tavaly, a tokiói olimpián is harmadik volt. Az együttes összetétele nem sokat változott, a japán fővárosban a női szakág történetének első érmét megszerző csapatból tízen most is ott lesznek a vízben.

Kiváló felkészülés

Az elmúlt hat hétben rendkívül keményen dolgozott a csapat, Veszprémben az ausztrálokkal, Szegeden pedig az olimpiai és világbajnok amerikaiakkal készültünk közösen – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány. – A világ legjobbjai ellen szorosabb eredményeket értünk el az elmúlt években, és remélem, egyszer egy évben meg tudjuk lepni őket.

Például a magyar női csapat a tokiói olimpia csoportküzdelmeiben meglepetésre legyőzte az amerikaiakat. Bíró Attila kijelentette, jelenleg ez a lehető legerősebb magyar válogatott és bízik benne, hogy nem térnek vissza Szegedre, itt ugyanis majd az alsóházi rájátszás küzdelmei zajlanak a vb-n, és a Margitszigeten maradva az érmekért csatázhatnak.

Budapesten játszanak a magyarok

A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók. A Margitsziget kivétel, itt a magyar férfi és női válogatott játszik majd.

Vizes vb, női vízilabda

Magyarország–Kolumbia

Margitsziget

ma, 21 óra, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás