Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a szervezőkkel együtt az Eb minden helyszínén szurkolói zónával, faluval készül. Budapesten a kiemelt helyszín a Városligetben lesz.

Elkészült a torony

Néhány napja átadták azt az Eb-tornyot, mely a budapesti szurkolói zóna jelképe lesz. A műjégpályán felállított torony 25 tonna, 12 méter magas és 6 méter átmérőjű! Már az Eb első napján érkezhetnek ide a drukkerek, péntek este a Törökország–Olaszország meccsel rajtol a torna. A tömeg garantált, pláne akkor, amikor a magyar válogatott játszik majd. A mieink június 15-én a portugálokkal, négy nappal később a franciákkal játszanak, majd június 23-án Németországba utazik a csapat.

Gyülekező a Hősök terén

Az Európa-bajnokságon a nyolc pihenőnap kivételével a Hősök tere az egész torna alatt 13.00 órától éjfélig Óriáskivetítős Területként (Public Screening Area) funkcionál, ahol mintegy 30 ezer szurkoló örülhet a góloknak. A tér körülbelül 30 ezer fő befogadására alkalmas, a mérkőzések idején közösségi és sportprogramokra is számíthatnak az érkezők. Sőt, a magyar válogatott hazai meccse előtt a tábor innen vonul majd a Puskás Arénában.

Eb-szurkolók a kivetítő előtt: a magyar–belga meccs nézői a Kossuth téren (Fotó: Archív)

Sportolni is lehet

A Fan Zone másik részét a Futballfalu (Football Village) adja, amely az Olof Palme sétányon lesz megtalálható. Minden szempontból kiváló nézőtér, ahol nem csak a meccsek kötik majd le a drukkereket. Bőven akadnak majd szurkolói programok, lesz pihenősarok, Csók és Tánc kamera, szurkolói hangerőmérő és mindenféle egyéb közösségi aktivitás. Ezenkívül az érkezők kipróbálhatják erőnlétüket a teqballasztalokon, a minifocipályán, az élő csocsónál és egy izgalmas akadálypályán is.