Hazai környezetben javíthat a BL-ben a Ferencváros, amely egy hete 5-1-re kikapott Barcelonában. A zöld-fehérek szerdán 21 órától a szintén pont nélkül álló Dinamo Kijevet fogadják.

A Ferencváros szerdán a Dinamo Kijevet fogadja Fotó: REUTERS/Bernadett Szabo

Máris óriási a tét

A G csoport első körében érvényesült a papírforma, hiszen a Barcelona a Fradit verte, a Juventus pedig a Dinamo Kijevet győzte le. Ez azt jelenti, hogy óriási tétet tartogat a két vesztes mai budapesti csatája: a győztes lépéselőnyt szerez a harmadik helyért vívott harcban, ráadásul bármi lesz a Barca-Juve meccs vége, egyiküktől sem szakad le. A csoport első két helyezettje a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében folytatja, míg a harmadik az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába kerül.

Tartalékos a Kijev

A Dinamo Kijev két labdarúgója koronavírusos megbetegedés miatt nem léphet pályára, és mindkettő alapember. A kapus Hrihorij Buscsan a klub első számú hálóőre, három hete az ukrán válogatottban szenzációs teljesítménnyel járult hozzá a spanyolok legyőzéséhez. A hátvéd Vitalij Mikolenko a kijeviek második legdrágább játékosa. Habár az állapotuk kielégítő, mindketten karanténba vonultak.

Rebrov, a kijevi legenda

A Ferencváros mestere, Szerhij Rebrov futballistaként 1992 és 2000, valamint 2005 és 2008 között erősítette a kijevieket, akikkel kilenc bajnoki címet nyert. Az 1998/99-es idényben az elődöntőig jutott a BL-ben. Vezetőedzőként 2014 és 2017 között irányította a Dinamót, amellyel egymást követő két évben is elhódította a bajnoki címet. Ma először küzdhet edzőként korábbi csapata ellen.