Miután Lewis Hamilton a hetedik világbajnoki címével utolérte az addigi egyedüli rekorder Michael Schumachert, a Red Bull-pilóta Max Verstappen beszólt a brit sztárnak. Szerinte – minden tisztelete és elismerése mellett – az istállók közül régóta kimagasló Mercedes versenyautójában könnyű dolga van, és a mezőny kilencven százaléka ugyanúgy győzne a helyében. Az F1-ben újonc Mick Schumacher most kissé meglepő módon az apját befogó Hamilton védemére kelt – számol be a Ripost.

Ha azokat a bajnokokat nézzük, akik egy bizonyos időszakban ennyire domináltak, gyakran fennáll a veszélye, hogy figyelmen kívül hagyunk dolgokat. Ez a vita ugyanúgy vonatkozik Lewis Hamiltonra, mint apámra. Egyáltalán nem nyilvánvaló olyan sok sikert aratniuk. Mi csak a jéghegy csúcsát látjuk, ami kiemelkedik a vízből, de azt nem, ami alatta rejlik. Sokan elfelejtik, mennyi munkára, energiára és tehetségre van szükség, hogy egy idő után valaki a mezőny fölé nőjön– idézte Mick Schumachert a német Motorsport Magazin.

A 2013 végi síbalesete óta ápolásra szoruló Michael Schumacher 2000 és 2004 között (négyévnyi építkezés után) nyert sorozatban öt világbajnoki címet a Ferrarinál, Hamilton pedig 2017 óta nem talál legyőzőre a Mercedesszel.